Report message button(addin) is missing for some users

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1150656%22%20slang%3D%22en-US%22%3EReport%20message%20button(addin)%20is%20missing%20for%20some%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1150656%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20All%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20not%20sure%20if%20I've%20posted%20it%20on%20the%20correct%20topic.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20have%20published%20an%20Office%20add-in%20via%20Centralized%20Deployment.%20Followed%20the%20steps%20here%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Foffice%2Fdev%2Fadd-ins%2Fpublish%2Fcentralized-deployment%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Foffice%2Fdev%2Fadd-ins%2Fpublish%2Fcentralized-deployment%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20have%20around%20100%20users%20and%20almost%20all%20of%20them%20have%20the%20Report%20Message%20button(addin)%20in%20Outlook%20desktop%20client.%20We%20only%20have%20around%205-10%20users%20who's%20experiencing%20the%20issue%20and%20the%20weird%20thing%20is%2C%20the%205-10%20users%20whos%20experiencing%20the%20issue%20changes%20from%20time%20to%20time.%20Meaning%2C%20the%20users%20whos%20not%20experiencing%20the%20issue%20atm%20might%20experience%20it%20after%20some%20time%20and%20the%20users%20who's%20experiencing%20the%20issue%20might%20not%20experience%20it%20after%20some%20time%20but%20the%20point%20is%2C%20there's%20always%20users%20who's%20experiencing%20the%20issue.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20already%20tried%20removing%20the%20published%20addin%2C%20waited%20for%20about%2024%20hours%20then%20re-deployed%20it.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20there%20anythings%20else%20I%20can%20check%20or%20any%20ts%20that%20I%20can%20try%3F%20Thank%20you!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1150656%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1180748%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Report%20message%20button(addin)%20is%20missing%20for%20some%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1180748%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F534709%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40RaizelX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20have%20%22Optional%20Connected%20Experiences%22%20disabled%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ECheck%20this%20registry%20setting%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CEM%3EHKEY_CURRENT_USER%5CSoftware%5CPolicies%5CMicrosoft%5Coffice%5C16.0%5Ccommon%5Cprivacy%5Ccontrollerconnectedservicesenabled%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20set%20to%202%2C%20you%20have%20them%20disabled.%26nbsp%3B%20Add-ins%20won't%20load%20if%20Optional%20Connected%20Experiences%20is%20disabled.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hi All,

 

I'm not sure if I've posted it on the correct topic.

 

We have published an Office add-in via Centralized Deployment. Followed the steps here: https://docs.microsoft.com/en-us/office/dev/add-ins/publish/centralized-deployment

 

We have around 100 users and almost all of them have the Report Message button(addin) in Outlook desktop client. We only have around 5-10 users who's experiencing the issue and the weird thing is, the 5-10 users whos experiencing the issue changes from time to time. Meaning, the users whos not experiencing the issue atm might experience it after some time and the users who's experiencing the issue might not experience it after some time but the point is, there's always users who's experiencing the issue.

 

I've already tried removing the published addin, waited for about 24 hours then re-deployed it.

 

Is there anythings else I can check or any ts that I can try? Thank you!

1 Reply

@RaizelX 

Do you have "Optional Connected Experiences" disabled? 

Check this registry setting:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\office\16.0\common\privacy\controllerconnectedservicesenabled

 

If set to 2, you have them disabled.  Add-ins won't load if Optional Connected Experiences is disabled.