When an item is modified trigger fails to start when Search is set to NO in advance settings

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1820972%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhen%20an%20item%20is%20modified%20trigger%20fails%20to%20start%20when%20Search%20is%20set%20to%20NO%20in%20advance%20settings%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1820972%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMy%20Powerautomate%20will%20not%20trigger%20if%20I%20set%20Search%20in%20the%20Advance%20settings%20of%20my%20SharePoint%20list%20to%20%22NO%22.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20trying%20to%20prevent%20users%20from%20being%20able%20to%20search%20a%20SharePoint%20list%20from%20the%20main%20site%20collection.%20This%20was%20set%20in%20the%20SharePoint%20list%20on%20the%20advance%20settings%20page.%20Problem%20is%20that%20my%20Powerautomate%20flow%20will%20not%20trigger.%26nbsp%3B%20I%20am%20using%20the%20%22when%20an%20item%20is%20modified%22%20trigger.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20the%20search%20is%20set%20to%20%22Yes%22%20the%20power%20automate%20flow%20is%20triggered%20when%20I%20make%20a%20change%20to%20a%20column.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20workaround%20is%20to%20use%20SharePoint%20Designer%202013%20which%20has%20no%20issues%20triggering%20when%20an%20item%20is%20created%20or%20modified.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Visitor

My Powerautomate will not trigger if I set Search in the Advance settings of my SharePoint list to "NO".

 

I'm trying to prevent users from being able to search a SharePoint list from the main site collection. This was set in the SharePoint list on the advance settings page. Problem is that my Powerautomate flow will not trigger.  I am using the "when an item is modified" trigger.  

 

If the search is set to "Yes" the power automate flow is triggered when I make a change to a column.

 

My workaround is to use SharePoint Designer 2013 which has no issues triggering when an item is created or modified.

0 Replies