SOLVED

Azure Data Factory - HANA ( Table Browse Issue )

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-857012%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20Data%20Factory%20-%20HANA%20(%20Table%20Browse%20Issue%20)%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-857012%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ELet%20me%20know%20if%20it%20ring%20any%20bells%20for%20the%20below%20issue%20%E2%80%93%20Azure%20%26amp%3B%20HANA%20connectivity.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20setup%20a%20Integration%20Runtime%20(along%20with%20HANA%20client%20)%20in%20my%20Desktop%20in%20order%20to%20form%20the%20connection%20between%20HANA%20and%20Azure%20(%20ADF%20).%20The%20connection%20validates%20all%20fine.%20However%20when%20I%20browse%20the%20tables%20from%20the%20Azure%20ADF%20connection%20if%20only%20gives%20me%20handful%20of%20tables%20under%20%E2%80%9CSYS%E2%80%9D%20schema%20from%20HANA.%20Can%20you%20guess%20a%20reason%20%3F.%26nbsp%3B%20(%20user%20has%20no%20privilege%20issues%20)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F131939i09F03F13B17E65AC%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20alt%3D%22clipboard_image_0.jpeg%22%20title%3D%22clipboard_image_0.jpeg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-857012%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%20Data%20Factory%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-860103%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Data%20Factory%20-%20HANA%20(%20Table%20Browse%20Issue%20)%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-860103%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThe%20issue%20was%20with%20the%20port%20number.%20In%20HANA%202%2C%203013%20reaches%20out%20only%20to%20System%20DB%20so%20we%20updated%20the%20port%20number%20to%2030041%20to%20reach%20out%20to%20the%20tenant%20DB%20and%20it%20worked%20fine.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

 

Let me know if it ring any bells for the below issue – Azure & HANA connectivity.

 

I have setup a Integration Runtime (along with HANA client ) in my Desktop in order to form the connection between HANA and Azure ( ADF ). The connection validates all fine. However when I browse the tables from the Azure ADF connection if only gives me handful of tables under “SYS” schema from HANA. Can you guess a reason ?.  ( user has no privilege issues )

 

clipboard_image_0.jpeg

 

1 Reply
Highlighted
Solution

The issue was with the port number. In HANA 2, 3013 reaches out only to System DB so we updated the port number to 30041 to reach out to the tenant DB and it worked fine.