Cannot login with AAD credentials on rdweb

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2990847%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECannot%20login%20with%20AAD%20credentials%20on%20rdweb%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2990847%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EJust%20made%20some%20vm's%20in%20azure%20and%20I%20want%20to%20connect%20to%20it%20via%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Frdweb.wvd.microsoft.com%2Farm%2Fwebclient%2Findex.html%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Frdweb.wvd.microsoft.com%2Farm%2Fwebclient%2Findex.html%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eeverything%20works.%20except..%20I%20can%20connect%20to%20it%20with%20the%20local%20admin%20credentials.%20but%20not%20with%20my%20AAD%20credentials.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20try%20to%20loggin%20with%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22mailto%3Ausername%40domain.onmicrosoft.com%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20nofollow%20noreferrer%22%3Eusername%40domain.onmicrosoft.com%3C%2FA%3E%26nbsp%3B(auto%20filled)%3C%2FP%3E%3CP%3EPassword%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20get%20the%20message%3A%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CPRE%3E%3CSPAN%20class%3D%22%22%3ELogin%20failed.%20Please%20check%20your%20username%20and%20password%20and%20try%20again.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FPRE%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20stuck%20at%20this%20problem%20for%20a%20couple%20of%20days%20now.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2997868%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20login%20with%20AAD%20credentials%20on%20rdweb%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2997868%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20have%20the%20exact%20same%20issue.%20If%20i%20login%20as%20the%20local%20admin%20it%20works%2C%20and%20once%20in%20as%20local%20user%2C%20and%20RDP%20to%20localhost%20I%20can%20get%20in%20using%20username%40domain.onmicrosoft.com%20(auto%20filled).%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor

Just made some vm's in azure and I want to connect to it via: https://rdweb.wvd.microsoft.com/arm/webclient/index.html

 

everything works. except.. I can connect to it with the local admin credentials. but not with my AAD credentials.

 

When I try to loggin with:

username@domain.onmicrosoft.com (auto filled)

Password

 

I get the message: 

Login failed. Please check your username and password and try again.

 

I'm stuck at this problem for a couple of days now.

4 Replies
I have the exact same issue. If i login as the local admin it works, and once in as local user, and RDP to localhost I can get in using username@domain.onmicrosoft.com (auto filled).

I just resolved it..

 

Added targetisaadjoined:i:1 as a custom RDP property to the host pool.  After a few minutes it started to work on both the webclient and my mac client

is your local machine part of the same aad? I use these rdp settings but it doesn't work:

Try resetting your password to allow it to generate a hash then retry logging in.

You could try logging in with: AzureAD\username@domain.onmicrosoft.com

I had an issue a week or so ago, where the AAD Extension had appeared 'Successfully installed' in the Azure Portal, Extension pane but when looking at the logs, it failed - so I had to remove the extension and reinstall it again, you could try to that do/review the logs.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-machines/extensions/troubleshoot