Cannot login with AAD credentials on rdweb

Occasional Visitor

Just made some vm's in azure and I want to connect to it via: https://rdweb.wvd.microsoft.com/arm/webclient/index.html

 

everything works. except.. I can connect to it with the local admin credentials. but not with my AAD credentials.

 

When I try to loggin with:

username@domain.onmicrosoft.com (auto filled)

Password

 

I get the message: 

Login failed. Please check your username and password and try again.

 

I'm stuck at this problem for a couple of days now.

4 Replies
I have the exact same issue. If i login as the local admin it works, and once in as local user, and RDP to localhost I can get in using username@domain.onmicrosoft.com (auto filled).

I just resolved it..

 

Added targetisaadjoined:i:1 as a custom RDP property to the host pool.  After a few minutes it started to work on both the webclient and my mac client

is your local machine part of the same aad? I use these rdp settings but it doesn't work:

Try resetting your password to allow it to generate a hash then retry logging in.

You could try logging in with: AzureAD\username@domain.onmicrosoft.com

I had an issue a week or so ago, where the AAD Extension had appeared 'Successfully installed' in the Azure Portal, Extension pane but when looking at the logs, it failed - so I had to remove the extension and reinstall it again, you could try to that do/review the logs.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-machines/extensions/troubleshoot