I getting the message I am not authorized to join

Copper Contributor

Its hard to begin when the system won't recognise you

2 Replies
Hi Rod - Sorry to hear that you are running into issues with being able to use Azure Lab Services. Can you please provide some more details: * Are you a student or user that is trying to access a lab VM? * Or, are you an instructor\IT admin that is trying to create set up labs? * Can you provide more details on the error that you are seeing? If you are a student or user trying to access your lab VM, please contact your local IT department\administrator that created your lab to report an issue with being able to access or connect to your lab VM - they will be able to help you troubleshoot further. Thanks, Nicole

@RodAlfred ,

 

Let me build off of what Nicole said.  I'm not familiar with how your lab admin sets up their labs, so let me give you a few things to check.

  1. Verify you are using the same email address that the register link was sent to.
  2. Verify you have tied your gmail account to Microsoft Account. (See How to access a lab in Azure Lab Services - Azure Lab Services | Microsoft Docs for explanation.)  If you haven't, go to Microsoft account | Sign In or Create Your Account Today – Microsoft to create a new account.  Enter your Gmail account email address when prompted for an email address.

If neither of the above help, you'll need to contact your lab admin.  They will need to check their lab user list and possible lab restriction settings.  They might need the register code sent to you to find the lab you are assigned to.

 

Hope this helps,

Elizabeth