Why sign-in message not appears for connecting to Azure AD while device enrollment?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-798775%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhy%20sign-in%20message%20not%20appears%20for%20connecting%20to%20Azure%20AD%20while%20device%20enrollment%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-798775%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20was%20enrolling%20an%20IoT%20Core%20device%20into%20Intune%20as%20per%20below%20article%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fiot-core%2Fmanage-your-device%2Fintunedeviceenrollment%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fiot-core%2Fmanage-your-device%2Fintunedeviceenrollment%3C%2FA%3E.But%20when%20I%20reached%20to%20seventh%20step.As%20mentioned%26nbsp%3B%20I%20tried%20to%20get%20bulk%20token%20but%20It%20was%20not%20asking%20for%20sing%20to%26nbsp%3Bconnecting%20to%20Azure%20AD.I%20moved%20forward%20and%20completed%20all%20the%20steps%20but%20device%20is%20not%20listed%20in%20enrollment%20device%20list.I%20assume%20that%20because%20it%20had%20not%20been%20asking%20for%20sing%20in%20due%20to%20this%20reason%26nbsp%3B%20device%20is%20not%20appear%20in%20the%20list.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-839822%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Why%20sign-in%20message%20not%20appears%20for%20connecting%20to%20Azure%20AD%20while%20device%20enrollment%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-839822%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F388530%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40nilkenmistry%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20just%20tested%20this%20scenario%20with%20version%202019.808.0.0%20(shown%20in%20bottom%20left%20corner)%20of%20Windows%20Configuration%20Designer.%26nbsp%3B%20I%20was%20able%20to%20verify%20that%20I%20could%20selecte%20%22Enroll%20in%20Azure%20AD%22%20and%20then%20choose%20the%20%22Get%20Bulk%20Token%22%20button%20to%20be%20prompted%20for%20my%20Azure%20AD%20account.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EWhat%20version%20of%20Windows%20Configuration%20Designer%20are%20you%20using%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-850279%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Why%20sign-in%20message%20not%20appears%20for%20connecting%20to%20Azure%20AD%20while%20device%20enrollment%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-850279%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F188348%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Dave%20Randall%3C%2FA%3E%26nbsp%3B-%20I%20was%20using%20version%202019.808.0.0.%20Now%20the%20problem%20is%20resolved.Other%20account%20credential%20was%20saved%20in%20my%20PC%20so%20It%20would%20automatically%20taken%20that%20account%20for%20enrollment.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

I was enrolling an IoT Core device into Intune as per below article

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/manage-your-device/intunedeviceenrollment.But when I reached to seventh step.As mentioned  I tried to get bulk token but It was not asking for sing to connecting to Azure AD.I moved forward and completed all the steps but device is not listed in enrollment device list.I assume that because it had not been asking for sing in due to this reason  device is not appear in the list.

 

 

2 Replies
Highlighted

@nilkenmistry I just tested this scenario with version 2019.808.0.0 (shown in bottom left corner) of Windows Configuration Designer.  I was able to verify that I could selecte "Enroll in Azure AD" and then choose the "Get Bulk Token" button to be prompted for my Azure AD account.  

 

What version of Windows Configuration Designer are you using?

Highlighted

@Dave Randall - I was using version 2019.808.0.0. Now the problem is resolved.Other account credential was saved in my PC so It would automatically taken that account for enrollment.