SOLVED
Home

Permission Denied while copying local files into the Azure VM.

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-651590%22%20slang%3D%22en-US%22%3EPermission%20Denied%20while%20copying%20local%20files%20into%20the%20Azure%20VM.%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-651590%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20followed%20the%20Microsoft%20Documentation%20for%20deploying%20a%20new%20simulated%20device%20(%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fiot-accelerators%2Fiot-accelerators-remote-monitoring-deploy-simulated-device%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fiot-accelerators%2Fiot-accelerators-remote-monitoring-deploy-simulated-device%3C%2FA%3E)%20but%20it%20shows%20me%20the%20error%20at%20this%20command%3A%3C%2FP%3E%3CP%3Escp%20*json%20azureuser%40104.41.128.108%3A%2Ftmp%2Fdevicemodels%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F116222iA7067C5361235467%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Screenshot%20192.png%22%20title%3D%22Screenshot%20192.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ecan%20someone%20explain%20please%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%3C%2FP%3E%3CP%3EFarrukh%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-651590%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3Efarrukh.ahmed%40kaispe.com%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-658940%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Permission%20Denied%20while%20copying%20local%20files%20into%20the%20Azure%20VM.%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-658940%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F344776%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Farrukh-KAISPE%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bplease%20use%20%60sudo%60%20in%20front%20of%20all%20the%20commands%20in%20the%20document.%20Let%20us%20know%20if%20that%20works%2C%20we'll%20update%20the%20documentation.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Contributor

I followed the Microsoft Documentation for deploying a new simulated device (https://docs.microsoft.com/en-us/azure/iot-accelerators/iot-accelerators-remote-monitoring-deploy-si...) but it shows me the error at this command:

scp *json azureuser@104.41.128.108:/tmp/devicemodels

 

Screenshot 192.png

 

can someone explain please?

 

Thanks

Farrukh

1 Reply
Highlighted
Solution

@Farrukh-KAISPE please use `sudo` in front of all the commands in the document. Let us know if that works, we'll update the documentation.