MMA has not been installed error

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2753650%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMMA%20has%20not%20been%20installed%20error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2753650%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20Arc%20enabled%20an%20on-premises%20SQL%20Server%20and%20when%20I%20go%20into%20the%20environment%20health%20it%20tells%20me%20that%20MMA%20has%20not%20been%20installed.%20It%20HAS%20been%20installed%20on%20the%20box%20and%20the%20appropriate%20extension%20has%20been%20added%20(as%20far%20as%20I%20know).%20What%20am%20I%20missing%3F%20Please%20see%20attached%20doc%20for%20screenshots.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2754488%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20MMA%20has%20not%20been%20installed%20error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2754488%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1156881%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40SQLScott_1%3C%2FA%3E%26nbsp%3BOK%2C%20surprisingly%2C%20when%20I%20went%20back%20a%20few%20hours%20later%2C%20it%20shows%20that%20the%20extension%20was%20installed.%20Does%20it%20just%20take%20a%20while%20(in%20this%20case%2C%20about%2012%20hours)%20to%20get%20it%20to%20%22sync%22%3F%20I%20really%20didn't%20change%20anything%20other%20than%20creating%20an%20automation%20account.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22SQLScott_1_0-1631745125765.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F310705i2B430E99BF464BF0%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22SQLScott_1_0-1631745125765.png%22%20alt%3D%22SQLScott_1_0-1631745125765.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

I have Arc enabled an on-premises SQL Server and when I go into the environment health it tells me that MMA has not been installed. It HAS been installed on the box and the appropriate extension has been added (as far as I know). What am I missing? Please see attached doc for screenshots. 

3 Replies

@SQLScott_1 OK, surprisingly, when I went back a few hours later, it shows that the extension was installed. Does it just take a while (in this case, about 12 hours) to get it to "sync"? I really didn't change anything other than creating an automation account.

SQLScott_1_0-1631745125765.png

 

Like you @SQLScott_1 I have noticed that patience is required with some of the extensions for hybrid deployments. It is the same for AUM status and patching. I don't tend to worry for 12 hours and only get concerned after 24 hours.

 

Paul

@Paul Bendall Thank you Paul, greatly appreciated.