SOLVED
Home

Azure Hybrid Cloud Print

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-284855%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20Hybrid%20Cloud%20Print%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-284855%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20followed%20the%20setup%20found%20here%3A%20%3CA%20href%3D%22http%3A%2F%2Fwww.scconfigmgr.com%2F2018%2F01%2F22%2Fdeploy-hybrid-cloud-print%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttp%3A%2F%2Fwww.scconfigmgr.com%2F2018%2F01%2F22%2Fdeploy-hybrid-cloud-print%2F%3C%2FA%3E.%20When%20I%20am%20attempting%20to%20publish%20a%20printer%20from%20an%20Azure%20AD%20joined%20Windows%2010%20device%20I%20receive%20this%20error%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EInvoke-RestMethod%20%3A%20%7B%22Message%22%3A%22An%20error%20has%20occurred.%22%7D%3C%2FP%3E%3CP%3EAt%20C%3A%5CProgram%20Files%5CWindowsPowerShell%5CModules%5CPublishCloudPrinter%5C1.0.0.0%5CPublishCloudPrinter.psm1%3A177%20char%3A5%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20Invoke-RestMethod%20-Uri%20%24url%20-Method%20Get%20-ContentType%20%22application%20...%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20CategoryInfo%20%3A%20InvalidOperation%3A%20(System.Net.HttpWebRequest%3AHttpWebRequest)%20%5BInvoke-RestMethod%5D%2C%20WebException%3C%2FP%3E%3CP%3E%2B%20FullyQualifiedErrorId%20%3A%20WebCmdletWebResponseException%2CMicrosoft.PowerShell.Commands.InvokeRestMethodCommand%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-284855%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%20AD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-291319%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Hybrid%20Cloud%20Print%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-291319%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThe%20below%20screenshot%20from%20my%20on-premise%20print%20server%26nbsp%3Bcauses%20errors%20if%20you%20have%20different%20versions%20and%20put%20them%20as%20different%20versions%20behind%20the%26nbsp%3BoldVersion%20and%20the%26nbsp%3BnewVersion%20in%20the%20web.config%20file.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F60699i07258C0899CDD9DC%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22HybridPrintWrong.PNG%22%20title%3D%22HybridPrintWrong.PNG%22%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-caption%22%20onclick%3D%22event.preventDefault()%3B%22%3EWrong%20web.config%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20below%20screenshot%20is%20correct%20if%20you%20put%20the%20same%20versions%20behind%20the%20oldVersion%20and%20the%26nbsp%3BnewVersion%20in%20the%20web.config%20file.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F60700iC7A9E9C35634DCE3%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22HybridPrintCorrect.PNG%22%20title%3D%22HybridPrintCorrect.PNG%22%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-caption%22%20onclick%3D%22event.preventDefault()%3B%22%3ECorrect%20web.config%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-291169%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Hybrid%20Cloud%20Print%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-291169%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20figured%20out%20my%20problem.%20It%20was%20the%20versioning%20setup%20on%20the%20web.config%20file%20on%20the%20print%20server.%20If%20you%20are%20experiencing%20this%20issue%20double%20check%20your%20the%20version%20numbers%20on%20your%20web.config%20file.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Contributor

I have followed the setup found here: http://www.scconfigmgr.com/2018/01/22/deploy-hybrid-cloud-print/. When I am attempting to publish a printer from an Azure AD joined Windows 10 device I receive this error:

Invoke-RestMethod : {"Message":"An error has occurred."}

At C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules\PublishCloudPrinter\1.0.0.0\PublishCloudPrinter.psm1:177 char:5

+ Invoke-RestMethod -Uri $url -Method Get -ContentType "application ...

+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

+ CategoryInfo : InvalidOperation: (System.Net.HttpWebRequest:HttpWebRequest) [Invoke-RestMethod], WebException

+ FullyQualifiedErrorId : WebCmdletWebResponseException,Microsoft.PowerShell.Commands.InvokeRestMethodCommand

 

2 Replies
Highlighted

I have figured out my problem. It was the versioning setup on the web.config file on the print server. If you are experiencing this issue double check your the version numbers on your web.config file.

Solution

The below screenshot from my on-premise print server causes errors if you have different versions and put them as different versions behind the oldVersion and the newVersion in the web.config file.

Wrong web.configWrong web.config

 

 

The below screenshot is correct if you put the same versions behind the oldVersion and the newVersion in the web.config file.

Correct web.configCorrect web.config