Security group not syncing to AAD

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1860229%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESecurity%20group%20not%20syncing%20to%20AAD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1860229%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20All%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20Azure%20AD%20and%20onpremises%20AD%20were%20in%20sync%20and%20all%20the%20Users%20and%20groups%20were%20syncing%20properly%2C%20but%20all%20of%20a%20sudden%20my%20Security%20groups%20are%20not%20syncing%20to%20AAD.%20Whatever%20changes%20I%20make%20on%20ON-premises%20AD%20groups%20it%20does%20not%20reflect%20on%20AAD%2C%20but%20when%20I%20make%20changes%2Fcreate%20a%20user%20it%20works%20fine.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20help%20would%20be%20highly%20appreciated.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20%26amp%3B%20Regards%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESrikanth.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1860229%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAccess%20Management%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%20AD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ECloud%20Essentials%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EIdentity%20Management%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1861738%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Security%20group%20not%20syncing%20to%20AAD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1861738%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWell%20are%20there%20any%20errors%3F%20What%20does%20the%20MIISClient%20show%3F%20You%20can%20use%20the%20steps%20in%20this%20article%20to%20troubleshoot%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Factive-directory%2Fhybrid%2Ftshoot-connect-object-not-syncing%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Factive-directory%2Fhybrid%2Ftshoot-connect-object-not-syncing%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1884840%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Security%20group%20not%20syncing%20to%20AAD%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1884840%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F859871%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40srikanth2021%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20If%20I%20understand%20correctly%2C%20I%20don't%20believe%20that%20AzureAD%20Connect%20will%20sync%20built%20in%20security%20groups%20from%20AD.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ECheck%20out%20this%20article%2C%20hopefully%20this%20helps.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Factive-directory%2Fhybrid%2Fconcept-azure-ad-connect-sync-user-and-contacts%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Factive-directory%2Fhybrid%2Fconcept-azure-ad-connect-sync-user-and-contacts%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor

Hi All,

 

My Azure AD and onpremises AD were in sync and all the Users and groups were syncing properly, but all of a sudden my Security groups are not syncing to AAD. Whatever changes I make on ON-premises AD groups it does not reflect on AAD, but when I make changes/create a user it works fine.

 

Any help would be highly appreciated.

 

Thanks & Regards,

 

Srikanth.

2 Replies

Well are there any errors? What does the MIISClient show? You can use the steps in this article to troubleshoot: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/hybrid/tshoot-connect-object-not-syncing

@srikanth2021  If I understand correctly, I don't believe that AzureAD Connect will sync built in security groups from AD. 

 

Check out this article, hopefully this helps. 

 

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/hybrid/concept-azure-ad-connect-sync-user-an...