Home

Unable to join domain

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-812379%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUnable%20to%20join%20domain%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-812379%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20trying%20to%20provision%20a%20set%20of%20Windows%20Virtual%20Deskop%20for%20my%20company's%20call%20center.%20I%20went%20through%20the%20official%20documentation%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Ftenant-setup-azure-active-directory%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Ftenant-setup-azure-active-directory%3C%2FA%3Eand%20did%20not%20encounter%20any%20error.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHowever%20when%20deploying%20the%20Hostpool%20using%20the%20WVD%20offering%20in%20Azure%20Portal%2C%20I'm%20getting%20this%20error%20%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23FF0000%22%3E%3CSTRONG%3EVM%20has%20reported%20a%20failure%20when%20processing%20extension%20'joindomain'.%20Error%20message%3A%20%22Exception(s)%20occured%20while%20joining%20Domain%20'mydomain.tech'%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20followed%20the%20tutorial%20to%20the%20letter%20and%20did%20not%20encounter%20any%20errors%20along%20the%20way.%20Can%20someone%20help%3F%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-835996%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Unable%20to%20join%20domain%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-835996%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F394996%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Lionel_B2%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20have%20your%20domain%20(mydomain.tech)%20available%20to%20the%20VM%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20have%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CUL%3E%3CLI%3Ea%20VM%20with%20the%20Windows%20AD%20Role%20and%20configured%20the%20VNet%20DNS%20settings%3F%3C%2FLI%3E%3CLI%3EAzure%20AD%20DS%20running%20in%20the%20VNET%3F%3C%2FLI%3E%3C%2FUL%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Lionel_B2
Occasional Visitor

I'm trying to provision a set of Windows Virtual Deskop for my company's call center. I went through the official documentation https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-desktop/tenant-setup-azure-active-directory and did not encounter any error.

 

However when deploying the Hostpool using the WVD offering in Azure Portal, I'm getting this error :

VM has reported a failure when processing extension 'joindomain'. Error message: "Exception(s) occured while joining Domain 'mydomain.tech'

 

I've followed the tutorial to the letter and did not encounter any errors along the way. Can someone help??

1 Reply

Hi @Lionel_B2 ,

 

Do you have your domain (mydomain.tech) available to the VM?

Do you have 

  • a VM with the Windows AD Role and configured the VNet DNS settings?
  • Azure AD DS running in the VNET?
Related Conversations
Extentions Synchronization
ChirmyRam in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies