Home

The remote session was disconnected because there are no Remote Desktop License Servers available

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-775519%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThe%20remote%20session%20was%20disconnected%20because%20there%20are%20no%20Remote%20Desktop%20License%20Servers%20available%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-775519%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAnyone%20able%20to%20fix%20this%20error%3F%26nbsp%3B%20We%20got%20a%20similar%20error%20via%20client%20and%20browser.%26nbsp%3B%20After%20changing%20the%20licensing%20mode%20per%20the%20guidance%20at%26nbsp%3B%3CFONT%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Ftroubleshoot-vm-configuration%23remote-licensing-model-is-not-configured%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Ftroubleshoot-vm-configuration%23remote-licensing-model-is-not-configured%3C%2FA%3E%3C%2FFONT%3E%2C%20the%20web%20client%20now%20says%20there%20is%20a%20protocol%20error%2C%20but%20the%20full%20client%20error%20remains%20the%20same.%26nbsp%3B%20Thoughts%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-788053%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20The%20remote%20session%20was%20disconnected%20because%20there%20are%20no%20Remote%20Desktop%20License%20Servers%20availabl%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-788053%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20are%20also%20experiencing%20this%20error.%26nbsp%3B%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F135720%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Sekou%20Page%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-789225%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20The%20remote%20session%20was%20disconnected%20because%20there%20are%20no%20Remote%20Desktop%20License%20Servers%20availabl%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-789225%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F135720%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Sekou%20Page%3C%2FA%3EIs%20this%20a%20Windows%2010%20Multi-User%20image%3F%26nbsp%3B%20If%20so%2C%20I%20actually%20had%20to%20configure%20a%20RDS%20License%20Server%20and%20use%20GPO%20to%20point%20my%20desktops%20to%20it%20to%20overcome%20the%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Sekou Page
Occasional Contributor

Anyone able to fix this error?  We got a similar error via client and browser.  After changing the licensing mode per the guidance at https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-desktop/troubleshoot-vm-configuration#remote-licensin..., the web client now says there is a protocol error, but the full client error remains the same.  Thoughts?

2 Replies

@Sekou PageIs this a Windows 10 Multi-User image?  If so, I actually had to configure a RDS License Server and use GPO to point my desktops to it to overcome the issue.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Extentions Synchronization
ChirmyRam in Discussions on
3 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies