Home

No heartbeat from session host and wvd-agent doesn't start on custom image

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-814423%22%20slang%3D%22en-US%22%3ENo%20heartbeat%20from%20session%20host%20and%20wvd-agent%20doesn't%20start%20on%20custom%20image%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-814423%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20attempted%20to%20create%20my%20own%20custom%20image%20to%20use%20with%20WVD%2C%20and%20I%20have%20installed%20all%20the%20pre-reqs%20as%20stated%20in%20this%20article%20in%20terms%20of%20installing%20the%20Windows%20Virtual%20Desktop%20agent%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.christiaanbrinkhoff.com%2F2019%2F05%2F03%2Fwindows-virtual-desktop-technical-walkthrough-including-other-unknown-secrets-you-did-not-know-about-the-new-microsoft-managed-azure-service%2F%23EnrolltheWindows10Multi-UserOffice365ProPlusmasterimage%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.christiaanbrinkhoff.com%2F2019%2F05%2F03%2Fwindows-virtual-desktop-technical-walkthrough-including-other-unknown-secrets-you-did-not-know-about-the-new-microsoft-managed-azure-service%2F%23EnrolltheWindows10Multi-UserOffice365ProPlusmasterimage%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20can%20deploy%20the%20custom%20image%20just%20fine%2C%20but%20I%20am%20unable%20to%20connect%20to%20the%20Remote%20Desktop%20as%20I%20get%20an%20error%20saying%20that%20there%20are%20currently%20no%20resources%20available.%26nbsp%3B%20Running%20the%20Get-RdsSessionHost%2C%20shows%20that%20there%20is%20no%20heartbeat%20being%20received%20from%20the%20RDSH%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F127755iF3E4FAA0FC1C97B6%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20alt%3D%22clipboard_image_0.png%22%20title%3D%22clipboard_image_0.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAfter%20digging%20around%20on%20this%20forum%2C%20I%20found%20that%20there%20was%20a%20backend%20issue%20which%20had%20been%20fixed%20very%20recently%20with%20regards%20to%20the%20heartbeat%20but%20I%20found%20that%20the%20service%20%22Remote%20Desktop%20Agent%20Loader%22%20was%20stopped%20on%20my%20RDSH.%26nbsp%3B%20After%20trying%20to%20start%20the%20service%2C%20it%20looked%20like%20it%20had%20started%20but%20stopped%20about%202%20seconds%20later.%26nbsp%3B%20Looking%20in%20the%20Application%20event%20log%2C%20the%20service%20generated%20a%20Warning%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20face%3D%22courier%20new%2Ccourier%22%3E%3CEM%3EWVD-Agent%20service%20is%20being%20stopped%3A%20ENDPOINT_NOT_FOUND%2C%20This%20VM%20needs%20to%20be%20properly%20registered%20in%20order%20to%20participate%20in%20the%20deployment%3C%2FEM%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20know%20what%20this%20means%2C%20and%20how%20the%20VM%20should%20be%20properly%20registered%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
robm82
Occasional Visitor

I have attempted to create my own custom image to use with WVD, and I have installed all the pre-reqs as stated in this article in terms of installing the Windows Virtual Desktop agent:

 

https://www.christiaanbrinkhoff.com/2019/05/03/windows-virtual-desktop-technical-walkthrough-includi...

 

I can deploy the custom image just fine, but I am unable to connect to the Remote Desktop as I get an error saying that there are currently no resources available.  Running the Get-RdsSessionHost, shows that there is no heartbeat being received from the RDSH:

 

clipboard_image_0.png

 

After digging around on this forum, I found that there was a backend issue which had been fixed very recently with regards to the heartbeat but I found that the service "Remote Desktop Agent Loader" was stopped on my RDSH.  After trying to start the service, it looked like it had started but stopped about 2 seconds later.  Looking in the Application event log, the service generated a Warning:

 

WVD-Agent service is being stopped: ENDPOINT_NOT_FOUND, This VM needs to be properly registered in order to participate in the deployment

 

Does anyone know what this means, and how the VM should be properly registered?

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
38 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies