Home

Google Chrome is slow

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-584269%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGoogle%20Chrome%20is%20slow%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-584269%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHas%20anyone%20else%20experienced%20slowness%20in%20launching%20chrome%20when%20published%20as%20a%20remote%20app%20or%20even%20on%20the%20full%20desktop%20session%3F%20We%20installed%20the%20enterprise%20version.%20Our%20users%20are%20experiencing%20slow%20loads%20at%20initial%20launch%20and%20when%20opening%20new%20tabs.%20The%20initial%20launch%20sits%20for%208-10%20seconds%20on%20a%20white%20screen%20before%20loading%20the%20google%20home%20page.%20Any%20ideas%20on%20how%20to%20improve%20this%3F%20I'm%20stumped%20since%20internet%20explorer%20loads%20up%20right%20away%20and%20so%20do%20the%20office%20apps%20except%20Word%20(which%20just%20recently%20started%20giving%20loading%20issues..)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20ideas%20on%20how%20to%20improve%20this%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-656940%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Google%20Chrome%20is%20slow%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-656940%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWindows%20update%20on%20the%20VM%20fixed%20the%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-657215%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Google%20Chrome%20is%20slow%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-657215%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F327987%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40sbuntun%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20am%20having%20the%20same%20issue.%20what%20was%20the%20update%20that%20resolved%20this%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-658818%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Google%20Chrome%20is%20slow%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-658818%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CH1%20id%3D%22toc-hId-1934491579%22%20id%3D%22toc-hId-1934491579%22%3EMay%2021%2C%202019%E2%80%94KB4497934%20(OS%20Build%20OS%2017763.529)%3C%2FH1%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F173561%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Roger%20Critz%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
sbuntun
Contributor

Has anyone else experienced slowness in launching chrome when published as a remote app or even on the full desktop session? We installed the enterprise version. Our users are experiencing slow loads at initial launch and when opening new tabs. The initial launch sits for 8-10 seconds on a white screen before loading the google home page. Any ideas on how to improve this? I'm stumped since internet explorer loads up right away and so do the office apps except Word (which just recently started giving loading issues..)

 

Any ideas on how to improve this?

 

3 Replies

Windows update on the VM fixed the issue.

@sbuntun I am having the same issue. what was the update that resolved this?

 

May 21, 2019—KB4497934 (OS Build OS 17763.529)

@Roger Critz 

Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
36 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies