Home

Error provisioning host pool

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-921805%22%20slang%3D%22en-US%22%3EError%20provisioning%20host%20pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-921805%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20getting%20an%20error%20during%20validation%20whenever%20I%20try%20to%20provision%20a%20host%20pool.%20To%20me%20it%20seems%20like%20there%20is%20an%20issue%20with%20the%20template%20in%20Azure%20Marketplace.%20Anyone%20had%20this%20error%20before%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CDIV%20class%3D%22msportalfx-text-primary%20ext-nopdlcreate-header%20msportalfx-create-section-label%22%3E%3CDIV%20class%3D%22msportalfx-text-primary%20ext-nopdlcreate-header%20msportalfx-create-section-label%22%3EERRORS%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CDIV%3EDeployment%20template%20validation%20failed%3A%20'The%20template%20resource%20'_artifactsLocation'%20at%20line%20'109'%20and%20column%20'31'%20is%20not%20valid%3A%20The%20language%20expression%20property%20'templateLink'%20doesn't%20exist%2C%20available%20properties%20are%20'template%2C%20templateHash%2C%20parameters%2C%20mode%2C%20debugSetting%2C%20provisioningState'..%20Please%20see%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Faka.ms%2Farm-template-expressions%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Faka.ms%2Farm-template-expressions%3C%2FA%3E%20for%20usage%20details.'.%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-921918%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20provisioning%20host%20pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-921918%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F364311%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Nerenther%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHi%2C%20I%20have%20exactly%20the%20same%20issue.%20Was%20working%20fine%20last%20week.%20Template%20choices%20appear%20to%20have%20changed.%20The%20managed%20image%20is%20no%20longer%20called%20'Win10%20%3CSTRONG%3E1903%3C%2FSTRONG%3E%20multisession%20with%20o365'%2C%20its%20now%20just%20called%20'Win10%20multisession%20with%20o365'%2C%20so%20this%20may%20be%20linked%20but%20I'm%20not%20sure.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-922122%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20provisioning%20host%20pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-922122%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGood%20thing%20I'm%20not%20alone%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20reached%20out%20to%20%40AzureSupport%20on%20twitter%20and%20they%20provided%20me%20with%20a%20free%20support%20ticket.%20Currently%20waiting%20on%20a%20reply%20on%20that%20ticket%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-926051%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20provisioning%20host%20pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-926051%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESeems%20like%20they%20have%20fixed%20the%20issue%20now.%20My%20deployment%20passed%20final%20validation%20now%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Nerenther
Occasional Contributor

I'm getting an error during validation whenever I try to provision a host pool. To me it seems like there is an issue with the template in Azure Marketplace. Anyone had this error before?

 

3 Replies

@Nerenther 

Hi, I have exactly the same issue. Was working fine last week. Template choices appear to have changed. The managed image is no longer called 'Win10 1903 multisession with o365', its now just called 'Win10 multisession with o365', so this may be linked but I'm not sure.

 

Good thing I'm not alone :)

I reached out to @AzureSupport on twitter and they provided me with a free support ticket. Currently waiting on a reply on that ticket
Seems like they have fixed the issue now. My deployment passed final validation now :)
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies