SOLVED
Home

Deployment error during Creation

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-916712%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDeployment%20error%20during%20Creation%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-916712%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EI%20am%20trying%20to%20create%20my%20Windows%20Virtual%20Desktop%20-%20Provision%20a%20host%20pool%20but%20keep%20receiving%20this%20error%3A%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%3EDeployment%20template%20validation%20failed%3A%20'The%20provided%20value%20'new'%20for%20the%20template%20parameter%20'newOrExistingVnet'%20at%20line%20'149'%20and%20column%20'26'%20is%20not%20valid.%20The%20parameter%20value%20is%20not%20part%20of%20the%20allowed%20value(s)%3A%20'existing'.'%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%3EAny%20idea%20on%20where%20the%20misstep%20might%20be%3F%26nbsp%3B%20I%20am%20doing%20this%20all%20through%20the%20Azure%20Portal%20and%20not%20via%20powershell.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-925162%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deployment%20error%20during%20Creation%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-925162%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F29299%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Craig%20Tellalian%20(SURFACE%20GBB)%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3A%20For%20these%20templates%2C%20you%20must%20select%20an%20existing%20Virtual%20Network.%20This%20is%20required%20so%20that%20the%20domain-join%20operation%20can%20complete%20for%20the%20virtual%20machines.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Craig Tellalian (SURFACE GBB)
Microsoft

Hi.

 

I am trying to create my Windows Virtual Desktop - Provision a host pool but keep receiving this error:

 

Deployment template validation failed: 'The provided value 'new' for the template parameter 'newOrExistingVnet' at line '149' and column '26' is not valid. The parameter value is not part of the allowed value(s): 'existing'.'

 

Any idea on where the misstep might be?  I am doing this all through the Azure Portal and not via powershell.

 

1 Reply
Solution

@Craig Tellalian (SURFACE GBB) : For these templates, you must select an existing Virtual Network. This is required so that the domain-join operation can complete for the virtual machines.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
30 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies