SOLVED
Home

Deployment error during Creation

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-916712%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDeployment%20error%20during%20Creation%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-916712%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EI%20am%20trying%20to%20create%20my%20Windows%20Virtual%20Desktop%20-%20Provision%20a%20host%20pool%20but%20keep%20receiving%20this%20error%3A%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%3EDeployment%20template%20validation%20failed%3A%20'The%20provided%20value%20'new'%20for%20the%20template%20parameter%20'newOrExistingVnet'%20at%20line%20'149'%20and%20column%20'26'%20is%20not%20valid.%20The%20parameter%20value%20is%20not%20part%20of%20the%20allowed%20value(s)%3A%20'existing'.'%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%3EAny%20idea%20on%20where%20the%20misstep%20might%20be%3F%26nbsp%3B%20I%20am%20doing%20this%20all%20through%20the%20Azure%20Portal%20and%20not%20via%20powershell.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-925162%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deployment%20error%20during%20Creation%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-925162%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F29299%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Craig%20Tellalian%20(SURFACE%20GBB)%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3A%20For%20these%20templates%2C%20you%20must%20select%20an%20existing%20Virtual%20Network.%20This%20is%20required%20so%20that%20the%20domain-join%20operation%20can%20complete%20for%20the%20virtual%20machines.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Craig Tellalian (SURFACE GBB)
Microsoft

Hi.

 

I am trying to create my Windows Virtual Desktop - Provision a host pool but keep receiving this error:

 

Deployment template validation failed: 'The provided value 'new' for the template parameter 'newOrExistingVnet' at line '149' and column '26' is not valid. The parameter value is not part of the allowed value(s): 'existing'.'

 

Any idea on where the misstep might be?  I am doing this all through the Azure Portal and not via powershell.

 

1 Reply
Highlighted
Solution

@Craig Tellalian (SURFACE GBB) : For these templates, you must select an existing Virtual Network. This is required so that the domain-join operation can complete for the virtual machines.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
30 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies