Deployment Error

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-382793%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDeployment%20Error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-382793%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHi%2C%20Getting%20the%20following%20deployment%20error.%20Is%20Azure%20AD%20domain%20services%20supported%20for%20the%20AD%20environment%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%7B%22code%22%3A%22DeploymentFailed%22%2C%22message%22%3A%22At%20least%20one%20resource%20deployment%20operation%20failed.%20Please%20list%20deployment%20operations%20for%20details.%20Please%20see%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Faka.ms%2Farm-debug%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Faka.ms%2Farm-debug%3C%2FA%3E%20for%20usage%20details.%22%2C%22details%22%3A%5B%7B%22code%22%3A%22Conflict%22%2C%22message%22%3A%22%7B%5Cr%5Cn%20%5C%22status%5C%22%3A%20%5C%22Failed%5C%22%2C%5Cr%5Cn%20%5C%22error%5C%22%3A%20%7B%5Cr%5Cn%20%5C%22code%5C%22%3A%20%5C%22ResourceDeploymentFailure%5C%22%2C%5Cr%5Cn%20%5C%22message%5C%22%3A%20%5C%22The%20resource%20operation%20completed%20with%20terminal%20provisioning%20state%20'Failed'.%5C%22%2C%5Cr%5Cn%20%5C%22details%5C%22%3A%20%5B%5Cr%5Cn%20%7B%5Cr%5Cn%20%5C%22code%5C%22%3A%20%5C%22VMExtensionProvisioningError%5C%22%2C%5Cr%5Cn%20%5C%22message%5C%22%3A%20%5C%22VM%20has%20reported%20a%20failure%20when%20processing%20extension%20'dscextension'.%20Error%20message%3A%20%5C%5C%5C%22DSC%20Configuration%20'FirstSessionHost'%20completed%20with%20error(s).%20Following%20are%20the%20first%20few%3A%20PowerShell%20DSC%20resource%20MSFT_ScriptResource%20failed%20to%20execute%20Set-TargetResource%20functionality%20with%20error%20message%3A%20One%20or%20more%20errors%20occurred.%20The%20SendConfigurationApply%20function%20did%20not%20succeed.%5C%5C%5C%22.%5C%22%5Cr%5Cn%20%7D%5Cr%5Cn%20%5D%5Cr%5Cn%20%7D%5Cr%5Cn%7D%22%7D%5D%7D%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-394511%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deployment%20Error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-394511%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIndeed%20it%20is.%20I%20succesfully%20deployed%20a%20WVD%2C%20setting%20the%20correct%20permissions%20and%20created%20a%20blogpost%20about%20it%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ferjenrijnders.nl%2F2019%2F04%2F04%2Fhow-to-deploy-windows-virtual-desktop-in-azure%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Ferjenrijnders.nl%2F2019%2F04%2F04%2Fhow-to-deploy-windows-virtual-desktop-in-azure%2F%3C%2FA%3E%20Please%20let%20me%20know%20if%20that%20works%20for%20you%2C%20otherwise%20let%20me%20know%20where%20you%20struggle.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-392064%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deployment%20Error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-392064%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310144%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40byertjames%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20Yes%2C%20it%20was%20the%20permissions%20for%20the%20service%20principal.%20The%20link%20above%20has%20the%20steps%20for%20setting%20up%20this%20account.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-390457%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deployment%20Error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-390457%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F306339%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Dave1200%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHi%20Dave%2C%20did%20you%20get%20this%20resolved%3F%20I%20am%20experiencing%20the%20same%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-382811%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deployment%20Error%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-382811%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOn%20further%20research%2C%20it's%20probably%20related%20to%20the%20service%20principal%20role%20assignments.%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Fcreate-service-principal-role-powershell%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Fcreate-service-principal-role-powershell%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Dave1200
New Contributor

Hi, Getting the following deployment error. Is Azure AD domain services supported for the AD environment?

 

{"code":"DeploymentFailed","message":"At least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/arm-debug for usage details.","details":[{"code":"Conflict","message":"{\r\n \"status\": \"Failed\",\r\n \"error\": {\r\n \"code\": \"ResourceDeploymentFailure\",\r\n \"message\": \"The resource operation completed with terminal provisioning state 'Failed'.\",\r\n \"details\": [\r\n {\r\n \"code\": \"VMExtensionProvisioningError\",\r\n \"message\": \"VM has reported a failure when processing extension 'dscextension'. Error message: \\\"DSC Configuration 'FirstSessionHost' completed with error(s). Following are the first few: PowerShell DSC resource MSFT_ScriptResource failed to execute Set-TargetResource functionality with error message: One or more errors occurred. The SendConfigurationApply function did not succeed.\\\".\"\r\n }\r\n ]\r\n }\r\n}"}]}

4 Replies
On further research, it's probably related to the service principal role assignments.
https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-desktop/create-service-principal-role-powershell

@Dave1200 

Hi Dave, did you get this resolved? I am experiencing the same issue.

@byertjames  Yes, it was the permissions for the service principal. The link above has the steps for setting up this account.

Indeed it is. I succesfully deployed a WVD, setting the correct permissions and created a blogpost about it: https://erjenrijnders.nl/2019/04/04/how-to-deploy-windows-virtual-desktop-in-azure/ Please let me know if that works for you, otherwise let me know where you struggle.
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
30 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies