Home

Deploy Windows virtual desktop

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-465816%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDeploy%20Windows%20virtual%20desktop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-465816%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20All%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20trying%20to%20deploy%20a%20WVD%20Host%20pool%2C%20but%20it%20keeps%20failing%20on%20the%20same%20step.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CDIV%20class%3D%22fxc-copyablelabel-temp-element%22%3E%7B%22code%22%3A%22DeploymentFailed%22%2C%22message%22%3A%22At%20least%20one%20resource%20deployment%20operation%20failed.%20Please%20list%20deployment%20operations%20for%20details.%20Please%20see%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Faka.ms%2Farm-debug%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Faka.ms%2Farm-debug%3C%2FA%3E%20for%20usage%20details.%22%2C%22details%22%3A%5B%7B%22code%22%3A%22BadRequest%22%2C%22message%22%3A%22%7B%5Cr%5Cn%20%5C%22error%5C%22%3A%20%7B%5Cr%5Cn%20%5C%22code%5C%22%3A%20%5C%22InvalidParameter%5C%22%2C%5Cr%5Cn%20%5C%22message%5C%22%3A%20%5C%22The%20Admin%20Username%20specified%20is%20not%20allowed.%5C%22%2C%5Cr%5Cn%20%5C%22target%5C%22%3A%20%5C%22adminUsername%5C%22%5Cr%5Cn%20%7D%5Cr%5Cn%7D%22%7D%5D%7D%3C%2FDIV%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-465816%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3Eososnemer%40gmail.com%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-572048%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Deploy%20Windows%20virtual%20desktop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-572048%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F313521%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Jafar1970%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3A%20Thanks%20for%20testing%20out!%20Are%20you%20using%20the%20Azure%20Marketplace%20offering%20or%20the%20ARM%20template%3F%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIt%20sounds%20like%20the%20issue%20is%20that%20our%20template%20is%20automatically%20take%20the%20prefix%20of%20your%20domain%20join%20user%20and%20creating%20a%20local%20account.%20And%20I'm%20guessing%2C%20you're%20using%20%22admin%40customaad.onmicrosoft.com%22%2C%20where%20Azure%20VMs%20don't%20allow%20admin.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIf%20this%20is%20the%20case%2C%20then%20we%20are%20tracking%20this%2C%20but%20don't%20have%20an%20immediate%20fix%20on%20the%20Azure%20Marketplace%20offering.%20However%2C%20you%20can%20continue%20deploying%20if%20you're%20willing%20to%20customize%20and%20run%20the%20ARM%20template%20(directions%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fvirtual-desktop%2Fcreate-host-pools-arm-template%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehere%3C%2FA%3E).%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Jafar1970
Occasional Contributor

Hello All,

 

I'm trying to deploy a WVD Host pool, but it keeps failing on the same step.

 

{"code":"DeploymentFailed","message":"At least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/arm-debug for usage details.","details":[{"code":"BadRequest","message":"{\r\n \"error\": {\r\n \"code\": \"InvalidParameter\",\r\n \"message\": \"The Admin Username specified is not allowed.\",\r\n \"target\": \"adminUsername\"\r\n }\r\n}"}]}
1 Reply

@Jafar1970 : Thanks for testing out! Are you using the Azure Marketplace offering or the ARM template?

 

It sounds like the issue is that our template is automatically take the prefix of your domain join user and creating a local account. And I'm guessing, you're using "admin@customaad.onmicrosoft.com", where Azure VMs don't allow admin.

 

If this is the case, then we are tracking this, but don't have an immediate fix on the Azure Marketplace offering. However, you can continue deploying if you're willing to customize and run the ARM template (directions here).

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies