Home

Create Host Pool - Domain Join Failing

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-737215%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECreate%20Host%20Pool%20-%20Domain%20Join%20Failing%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-737215%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHey%20guys%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EStuck%20on%20trying%20to%20get%20this%20new%20host%20pool%20setup.%20Followed%20the%20MS%20documentation%20on%20setting%20up%20WVD%20but%20still%20experiencing%20problems.%20I've%20deleted%20the%20resource%20group%20and%20started%20from%20scratch%20a%20couple%20times.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20using%20the%20marketplace%20template%20to%20create%20a%20new%20host%20pool.%20Running%20Azure%20AD%20and%20Azure%20AD%20Domain%20Services%2C%20have%20user%20in%20AAD%20DC%20Administrators%20group%2C%20using%20a%20service%20principal.%20Consistently%20getting%20the%20following%20error%20in%20the%20domain%20join%20process%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%3E%7B%20%22id%22%3A%20%22%2Fsubscriptions%2Fa96af9dd-1c28-4e2f-b43e-0060ee2decc3%2FresourceGroups%2FAdaria-WVD%2Fproviders%2FMicrosoft.Resources%2Fdeployments%2Frds.wvd-provision-host-pool-20190703171029%2Foperations%2F8AAE0EA9BA89B6DA%22%2C%20%22operationId%22%3A%20%228AAE0EA9BA89B6DA%22%2C%20%22properties%22%3A%20%7B%20%22provisioningOperation%22%3A%20%22Create%22%2C%20%22provisioningState%22%3A%20%22Failed%22%2C%20%22timestamp%22%3A%20%222019-07-03T21%3A21%3A27.0269336Z%22%2C%20%22duration%22%3A%20%22PT4M9.1812873S%22%2C%20%22trackingId%22%3A%20%22d677e859-8c7e-4a8f-9d1c-a63ee9574cd7%22%2C%20%22statusCode%22%3A%20%22Conflict%22%2C%20%22statusMessage%22%3A%20%7B%20%22status%22%3A%20%22Failed%22%2C%20%22error%22%3A%20%7B%20%22code%22%3A%20%22ResourceDeploymentFailure%22%2C%20%22message%22%3A%20%22The%20resource%20operation%20completed%20with%20terminal%20provisioning%20state%20'Failed'.%22%2C%20%22details%22%3A%20%5B%20%7B%20%22code%22%3A%20%22VMExtensionProvisioningError%22%2C%20%22message%22%3A%20%22VM%20has%20reported%20a%20failure%20when%20processing%20extension%20'joindomain'.%20Error%20message%3A%20%5C%22Exception(s)%20occured%20while%20joining%20Domain%20'adaria.ca'%5C%22.%22%20%7D%20%5D%20%7D%20%7D%2C%20%22targetResource%22%3A%20%7B%20%22id%22%3A%20%22%2Fsubscriptions%2Fa96af9dd-1c28-4e2f-b43e-0060ee2decc3%2FresourceGroups%2FAdaria-WVD%2Fproviders%2FMicrosoft.Compute%2FvirtualMachines%2FWVD-VM-0%2Fextensions%2Fjoindomain%22%2C%20%22resourceType%22%3A%20%22Microsoft.Compute%2FvirtualMachines%2Fextensions%22%2C%20%22resourceName%22%3A%20%22WVD-VM-0%2Fjoindomain%22%20%7D%20%7D%7D%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%3EAny%20ideas%3F%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
jkwyeung
Occasional Visitor

Hey guys,

 

Stuck on trying to get this new host pool setup. Followed the MS documentation on setting up WVD but still experiencing problems. I've deleted the resource group and started from scratch a couple times.

 

I am using the marketplace template to create a new host pool. Running Azure AD and Azure AD Domain Services, have user in AAD DC Administrators group, using a service principal. Consistently getting the following error in the domain join process:

 

{ "id": "/subscriptions/a96af9dd-1c28-4e2f-b43e-0060ee2decc3/resourceGroups/Adaria-WVD/providers/Microsoft.Resources/deployments/rds.wvd-provision-host-pool-20190703171029/operations/8AAE0EA9BA89B6DA", "operationId": "8AAE0EA9BA89B6DA", "properties": { "provisioningOperation": "Create", "provisioningState": "Failed", "timestamp": "2019-07-03T21:21:27.0269336Z", "duration": "PT4M9.1812873S", "trackingId": "d677e859-8c7e-4a8f-9d1c-a63ee9574cd7", "statusCode": "Conflict", "statusMessage": { "status": "Failed", "error": { "code": "ResourceDeploymentFailure", "message": "The resource operation completed with terminal provisioning state 'Failed'.", "details": [ { "code": "VMExtensionProvisioningError", "message": "VM has reported a failure when processing extension 'joindomain'. Error message: \"Exception(s) occured while joining Domain 'adaria.ca'\"." } ] } }, "targetResource": { "id": "/subscriptions/a96af9dd-1c28-4e2f-b43e-0060ee2decc3/resourceGroups/Adaria-WVD/providers/Microsoft.Compute/virtualMachines/WVD-VM-0/extensions/joindomain", "resourceType": "Microsoft.Compute/virtualMachines/extensions", "resourceName": "WVD-VM-0/joindomain" } }}

 

Any ideas?

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
36 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies