Home

Server 2019 Essentials Windows Server Backup will not install

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352813%22%20slang%3D%22en-US%22%3EServer%202019%20Essentials%20Windows%20Server%20Backup%20will%20not%20install%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352813%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI've%20installed%20Windows%20Server%20Essentials%202019.%26nbsp%3B%20Windows%20Server%20Backup%20was%20installed%20however%20it%20wasn't%20listed%20in%20Server%20Manager%20-%20Tools%20or%20Administrator%20tools.%26nbsp%3B%20This%20is%20identical%20to%20this%20article.%20%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FWindows-Server-for-IT-Pro%2FWindows-Server-2019-Standard-1809-where-is-Windows-Backup%2Fm-p%2F298537%23M1129%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FWindows-Server-for-IT-Pro%2FWindows-Server-2019-Standard-1809-where-is-Windows-Backup%2Fm-p%2F298537%23M1129%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20fix%20in%20the%20above%20scenario%20is%20to%20reinstall.%26nbsp%3B%20I%20don't%20have%20that%20options%20because%20of%20the%20hours%20needed%20to%20reinstall%20LOB%20application%20and%20all%20of%20the%20workstations.%26nbsp%3B%20I%20have%20uninstalled%20and%20reinstalled%20with%20no%20luck.%26nbsp%3B%20Looking%20for%20a%20resolution.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-352813%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Todd59951212
Occasional Visitor

I've installed Windows Server Essentials 2019.  Windows Server Backup was installed however it wasn't listed in Server Manager - Tools or Administrator tools.  This is identical to this article.  https://techcommunity.microsoft.com/t5/Windows-Server-for-IT-Pro/Windows-Server-2019-Standard-1809-w...

The fix in the above scenario is to reinstall.  I don't have that options because of the hours needed to reinstall LOB application and all of the workstations.  I have uninstalled and reinstalled with no luck.  Looking for a resolution.

 

Thanks,

Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies