Home

Very slow to start-build 18890

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-565238%22%20slang%3D%22en-US%22%3EVery%20slow%20to%20start-build%2018890%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-565238%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWhen%20I%20first%20received%20this%20update(Build%2018890.rs_prerelease.190426-1618)%20after%20the%20install%20and%20restart%2C%26nbsp%3B%20login%20page%20shows%20up%2C%20type%20in%20my%20PW%20and%20hit%20enter%2C%20then%20I%20get%20a%20black%20screen-%20w%2F%20cursor%20that%20I%20can%20move-%20but%20my%20desktop%20doesn't%20show%20for%2030-40%20minutes!%20Happened%20repeatedly%20and%20consistently%2C%20over%20several%20days.%20Thought%20perhaps%20the%20download%20or%20install%20might%20have%20been%20an%20issue%2C%20so%20I%20uninstalled%20this%20build.%3C%2FP%3E%3CP%3EWith%20my%20previous%20build%2C%20no%20problems.%20Few%20days%20later%2C%20again%20was%20prompted%20to%20install%20latest%20update%2C%20and%20the%20same%20issue%20reappeared%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAnyone%20else%20having%20this%20problem%3F%20Any%20suggestions%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-565274%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Very%20slow%20to%20start-build%2018890%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-565274%22%20slang%3D%22en-US%22%3EJust%20want%20to%20add%2C%20after%20the%2030%20m%20delay%20until%20the%20desktop%20appears%2C%20no%20further%20problems%2C%20but%20if%20I%20am%20away%20long%20enough%20and%20have%20to%20log%20in%20again%2C%20happens%20again%2C%20even%20if%20only%20sleeping%20not%20powered%20off.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-568375%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20Very%20slow%20to%20start-build%2018890%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-568375%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ea%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-572221%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20RE%3A%20Very%20slow%20to%20start-build%2018890%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-572221%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F342295%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40adithya2030%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ea%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
edg1843
New Contributor

When I first received this update(Build 18890.rs_prerelease.190426-1618) after the install and restart,  login page shows up, type in my PW and hit enter, then I get a black screen- w/ cursor that I can move- but my desktop doesn't show for 30-40 minutes! Happened repeatedly and consistently, over several days. Thought perhaps the download or install might have been an issue, so I uninstalled this build.

With my previous build, no problems. Few days later, again was prompted to install latest update, and the same issue reappeared? 

Anyone else having this problem? Any suggestions?

3 Replies
Just want to add, after the 30 m delay until the desktop appears, no further problems, but if I am away long enough and have to log in again, happens again, even if only sleeping not powered off.
a
Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies