Home

Hyper-V Default Switch Network Issue

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-261424%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHyper-V%20Default%20Switch%20Network%20Issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-261424%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EPlease%20confirm%20if%20one%20is%20facing%20issues%20with%20Default%20Switch%20connection%20on%20WINDOWS%2010%2C%201809%20Build%2017763.1%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWork%20around%20is%20to%20remove%20the%20VNIC%20on%20all%20the%20guests%2C%20start%20the%20VM%20so%20that%20the%20Guest%20OS%20does%20not%20recognize%20the%20VNIC.%20Shutdown%20the%20VM.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAdd%20back%20the%20VNIC%20(Default%20Switch)%20and%20start%20the%20VM%20back.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-359774%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hyper-V%20Default%20Switch%20Network%20Issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-359774%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAm%20not%20sure%20if%20we%20have%20the%20same%20issue%2C%20my%20problem%20is%20that%20when%20I%20open%20the%20Hyper-V%20manager%2C%20and%20I%20try%20to%20creat%20a%20new%20extern%20Switch%20I%20get%20only%20one%20adapter%20and%20I%20can%20not%20find%20the%20deafult%20VM%20switch%2C%20the%20adpater%20comes%20and%20disapear%20so%20fast.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-277208%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hyper-V%20Default%20Switch%20Network%20Issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-277208%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGreat!!!.%20This%20worked%20for%20me.%3C%2FP%3E%3CBLOCKQUOTE%3E%3CHR%20%2F%3E%3C%2FBLOCKQUOTE%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-670520%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hyper-V%20Default%20Switch%20Network%20Issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-670520%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EYes%2C%20that%20is%20the%20isssue%2C%20nobody%20knows%20a%20solution.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20vEthernet%20(Virtual%20switch)%20appears%20after%20starting%20the%20Hyper-V%20Manager%20and%20the%20creation%20of%20an%20extra%20virtual%20switch%2C%20than%20it%20is%20trying%20to%20identify%20the%20network%2C%20than%20it%20stays%20as%20an%20unidentified%20network%20for%20some%20seconds%2C%20than%20it%20disappears%20for%20a%20few%20seconds%20and%20than%20the%20whole%20thing%20starts%20again.%20This%20makes%20Hyper-V%20unusable.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETried%20everything%20one%20can%20think%20of%2C%20spent%20two%20working%20days%2C%20with%20no%20success.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESame%20issue%20is%20disussed%20here%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20title%3D%22No%20solution%20here%20-%20he%20went%20to%20use%20Virtual%20Box%22%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.tenforums.com%2Fvirtualization%2F129219-virtual-switch-manger-unable-create-default-switch-v1809.html%3Fs%3Df5cc20920935baebdd317427be2cc5b0%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.tenforums.com%2Fvirtualization%2F129219-virtual-switch-manger-unable-create-default-switch-v1809.html%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Bala Sundaram
Occasional Contributor

Please confirm if one is facing issues with Default Switch connection on WINDOWS 10, 1809 Build 17763.1

 

Work around is to remove the VNIC on all the guests, start the VM so that the Guest OS does not recognize the VNIC. Shutdown the VM.

 

Add back the VNIC (Default Switch) and start the VM back.

3 Replies

Great!!!. This worked for me.


 

Am not sure if we have the same issue, my problem is that when I open the Hyper-V manager, and I try to creat a new extern Switch I get only one adapter and I can not find the deafult VM switch, the adpater comes and disapear so fast.

 

Yes, that is the isssue, nobody knows a solution.

 

The vEthernet (Virtual switch) appears after starting the Hyper-V Manager and the creation of an extra virtual switch, than it is trying to identify the network, than it stays as an unidentified network for some seconds, than it disappears for a few seconds and than the whole thing starts again. This makes Hyper-V unusable.

 

Tried everything one can think of, spent two working days, with no success. 

 

Same issue is disussed here:

https://www.tenforums.com/virtualization/129219-virtual-switch-manger-unable-create-default-switch-v...

 

 

Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies