SOLVED
Home

How do we enable TLS 1.3 in Windows 10 v1909

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1017743%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHow%20do%20we%20enable%20TLS%201.3%20in%20Windows%2010%20v1909%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1017743%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20understand%20this%20is%20an%20experimental%20feature%20for%20SCHANNEL%20support%20of%20TLS%201.3%20%E2%80%94%20how%20do%20we%20enable%20it%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1018526%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20How%20do%20we%20enable%20TLS%201.3%20in%20Windows%2010%20v1909%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1018526%22%20slang%3D%22en-US%22%3ENice%2C%20folks%E2%80%A6%20thanks%20for%20the%20detailed%20reply.%20We%20were%20asked%20to%20come%20to%20this%20AMA%20to%20get%20an%20answer%20to%20that%20question%20-%20I%20guess%20it%20was%20an%20AMATIATLS1.3%20(ask%20me%20anything%20that%20isn't%20about%20TLS%201.3)%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1019141%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20How%20do%20we%20enable%20TLS%201.3%20in%20Windows%2010%20v1909%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1019141%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F462161%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40SiobhanTX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20-%20I%20should%20have%20posted%2C%20%22I'm%20working%20on%20getting%20you%20an%20answer.%20Hold%2C%20please.%22%20because%20I%20am%20working%20on%20getting%20you%20an%20answer.%20%3A)%3C%2Fimg%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1020254%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20How%20do%20we%20enable%20TLS%201.3%20in%20Windows%2010%20v1909%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1020254%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F462161%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40SiobhanTX%3C%2FA%3E%20Thanks%20for%20your%20patience%20as%20we%20attempted%20to%20get%20this%20answer.%20Windows%20Insiders%20reported%20issues%20with%20TLS%201.3%20with%20sites%20like%20YouTube%20where%20the%20page%20failed%20to%20load.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EWe%20are%20working%20on%20a%20fix%20and%20will%20be%20flighting%20it%20in%20a%20future%20Insider%20build.%20Until%20that%20time%2C%20we%20can't%20publish%20how%20to%20enable%20it.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EI%20know%20this%20isn't%20the%20answer%20you%20were%20hoping%20for%2C%20and%20I%20apologize%20for%20the%20delay.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1028606%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20How%20do%20we%20enable%20TLS%201.3%20in%20Windows%2010%20v1909%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1028606%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F70570%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Joe%20Lurie%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bit's%20better%20than%20no%20answer%20-%20thank%20you.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1028608%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20How%20do%20we%20enable%20TLS%201.3%20in%20Windows%2010%20v1909%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1028608%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F37638%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Heather%20Poulsen%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bthank%20you.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
SiobhanTX
New Contributor

I understand this is an experimental feature for SCHANNEL support of TLS 1.3 — how do we enable it?

5 Replies
Nice, folks… thanks for the detailed reply. We were asked to come to this AMA to get an answer to that question - I guess it was an AMATIATLS1.3 (ask me anything that isn't about TLS 1.3)

@SiobhanTX  - I should have posted, "I'm working on getting you an answer. Hold, please." because I am working on getting you an answer. :) 

Solution

@SiobhanTX Thanks for your patience as we attempted to get this answer. Windows Insiders reported issues with TLS 1.3 with sites like YouTube where the page failed to load.

 

We are working on a fix and will be flighting it in a future Insider build. Until that time, we can't publish how to enable it.

 

I know this isn't the answer you were hoping for, and I apologize for the delay.

@Joe Lurie it's better than no answer - thank you.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
30 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies