SOLVED
Home

Uploading image in reply to bot

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-732760%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUploading%20image%20in%20reply%20to%20bot%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-732760%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20hope%20i%20picked%20the%20correct%20forum%2C%20otherwise%20please%20redirect%20me.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20problem%20I%20have%20is%20that%20i'm%20currently%20creating%20a%20bot%20using%20the%20bot%20framework%20v4%20to%20be%20used%20in%20MS%20Teams.%20This%20works%20pretty%20well%2C%20except%20when%20I%20want%20to%20upload%20pictures.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20I%20install%20my%20bot%20in%20a%20personal%20chat%20everything%20works%20as%20it%20should.%20I%20can%20go%20through%20the%20steps%20of%20my%20bot%20and%20upload%20an%20image%20or%20select%20a%20gipht%20image%20and%20the%20image%20url%2Fdata%20will%20be%20passed%20along%20to%20my%20code%20so%20that%20I%20can%20do%20something%20with%20it.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20install%20he%20bot%20in%20a%20teams%20channel%2C%20the%20itself%20and%20the%20replies%20work%20as%20expected%20and%20as%20an%20image%20attachment%20I%20can%20select%20a%20giphy%20image%20and%20it%20will%20pass%20through%20to%20my%20code.%20But%20if%20I%20want%20to%20upload%20my%20own%20images%20or%20ie%20select%20one%20from%20onedrive%2Fsharepoint%20it%20doesn't%20get%20passed%20along%20to%20my%20code.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20hope%20I%20explained%20it%20enough%20and%20someone%20can%20help%20me%20out.%20If%20you%20need%20more%20info%2C%20please%20let%20me%20know.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ECheers%20and%20TIA%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERex%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-732760%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EChat%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EDeveloper%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EFiles%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-733763%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Uploading%20image%20in%20reply%20to%20bot%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-733763%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F369497%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40rexdekoning%3C%2FA%3E%26nbsp%3B-%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fmicrosoftteams%2Fplatform%2Fconcepts%2Fbots%2Fbots-files%23using-the-microsoft-graph-apis%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3ESend%20and%20receive%20files%20through%20your%20bot%26nbsp%3B%3C%2FA%3Eworks%20only%20in%20the%20personal%20context.%20It%20does%20not%20work%20in%20the%20channel%20or%20groupchat%20context.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20963px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F121893iB28519AD81A20676%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Untitled.png%22%20title%3D%22Untitled.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ENote%3A%20Copy%20pasted%20image%20in%20inline%20message%20still%20works.%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3EEx%3A%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20390px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F121894iAB794CF45761659D%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Untitled.png%22%20title%3D%22Untitled.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-735692%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Uploading%20image%20in%20reply%20to%20bot%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-735692%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F79135%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Wajeed%20Hanif%20Shaik%3C%2FA%3E%26nbsp%3BThank%20you%20very%20much...%20I%20was%20afraid%20this%20was%20the%20case%2C%20but%20had%20still%20a%20bit%20of%20hope%20that%20there%20was%20a%20way%20around%20this%20(%20besides%20the%20copy%2Fpaste%20)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
rexdekoning
New Contributor

Hi, 

I hope i picked the correct forum, otherwise please redirect me.

 

The problem I have is that i'm currently creating a bot using the bot framework v4 to be used in MS Teams. This works pretty well, except when I want to upload pictures.

 

If I install my bot in a personal chat everything works as it should. I can go through the steps of my bot and upload an image or select a gipht image and the image url/data will be passed along to my code so that I can do something with it.

 

When I install he bot in a teams channel, the itself and the replies work as expected and as an image attachment I can select a giphy image and it will pass through to my code. But if I want to upload my own images or ie select one from onedrive/sharepoint it doesn't get passed along to my code.

 

I hope I explained it enough and someone can help me out. If you need more info, please let me know.

 

Cheers and TIA, 

 

Rex

2 Replies
Solution

@rexdekoning - Send and receive files through your bot works only in the personal context. It does not work in the channel or groupchat context.

 

Untitled.png

Note: Copy pasted image in inline message still works. 
Ex:
Untitled.png 

@Wajeed Hanif Shaik Thank you very much... I was afraid this was the case, but had still a bit of hope that there was a way around this ( besides the copy/paste )

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
30 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies