Home

Document sets not retaining custom views in Modern experience as of today

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-759540%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDocument%20sets%20not%20retaining%20custom%20views%20in%20Modern%20experience%20as%20of%20today%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-759540%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWithin%20a%20modern%20library%20I%20have%20a%20Top%20Level%20View%20and%20a%20custom%20view%20for%20Document%20Sets.%20The%20views%20were%20set%20up%20via%20the%20Create%20View%20%22Show%20this%20view%3A%20In%20the%20top-level%20folder%22%20and%20%22Show%20this%20view%3A%20In%20folders%20of%20content%20type%3A%20Document%20Set%20Name%22.%20The%20custom%20view%20for%20the%20document%20sets%20loaded%20automatically%20in%20the%20modern%20experience%20prior%20to%20today%20and%20worked%20relatively%20seamlessly.%20As%20of%20today%20the%20document%20set%20retains%20the%20Top%20Level%20view%20and%20has%20to%20be%20manually%20switched%20to%20the%20custom%20view.%20I%20have%20not%20changed%20any%20settings%20and%20all%20settings%20appear%20to%20be%20correct.%20Is%20this%20an%20issue%20with%20a%20new%20feature%20roll%20out%3F%20Will%20it%20be%20fixed%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-759540%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDocument%20Library%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EUsage%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-762232%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Document%20sets%20not%20retaining%20custom%20views%20in%20Modern%20experience%20as%20of%20today%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-762232%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F377889%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Hannah1990%3C%2FA%3EThere%20have%20been%20made%20some%20%22improvements%22%20to%20Document%20Sets%20in%20modern%20experience.%20You%20can%20read%20about%20them%20in%20below%20post%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FSharePoint%2FUpdate-Document-Sets-in-Modern-Document-Libraries%2Fm-p%2F464058%23M29193%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FSharePoint%2FUpdate-Document-Sets-in-Modern-Document-Libraries%2Fm-p%2F464058%23M29193%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20think%20this%20post%20is%20a%20good%20place%20for%20you%20to%20share%20your%20findings%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-909193%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Document%20sets%20not%20retaining%20custom%20views%20in%20Modern%20experience%20as%20of%20today%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-909193%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F377889%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Hannah1990%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20have%20this%20same%20problem.%20Any%20resolutions%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Hannah1990
New Contributor

Within a modern library I have a Top Level View and a custom view for Document Sets. The views were set up via the Create View "Show this view: In the top-level folder" and "Show this view: In folders of content type: Document Set Name". The custom view for the document sets loaded automatically in the modern experience prior to today and worked relatively seamlessly. As of today the document set retains the Top Level view and has to be manually switched to the custom view. I have not changed any settings and all settings appear to be correct. Is this an issue with a new feature roll out? Will it be fixed? 

2 Replies

@Hannah1990There have been made some "improvements" to Document Sets in modern experience. You can read about them in below post:

 

https://techcommunity.microsoft.com/t5/SharePoint/Update-Document-Sets-in-Modern-Document-Libraries/...

 

I think this post is a good place for you to share your findings

@Hannah1990 I have this same problem. Any resolutions? 

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
30 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies