Home

Content Search Web Part: Mapped date displays a wrong date

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-15068%22%20slang%3D%22en-US%22%3EContent%20Search%20Web%20Part%3A%20Mapped%20date%20displays%20a%20wrong%20date%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-15068%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20a%20field%20called%20%22ArticlePublishDate%22%20which%20as%20a%20crawled%20property%20is%20%22ows_ArticlePublishDate%22.%26nbsp%3BI%20then%20have%20a%20managed%20property%20%22ArticlePublishDateOWSDATE%22%20which%20is%20mapped%20to%20crawled%20property%20%22ows_ArticlePublishDate%22.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20use%20a%20content%20search%20web%20part%20to%20display%20the%20articles%2C%20and%20have%20the%20property%20mapping%20field%20to%20display%20%22ArticlePublishDateOWSDATE%22.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20problem%20I%20have%20that%20that%20date%20shows%20for%20example%20a%20date%2020%2F9%2F16%20when%20it%20really%20should%20be%2021%2F9%2F16.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20type%20for%20the%20ArticlePublishDate%20is%20date%20and%20time%2C%20date%20only.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhy%20is%20it%20dragging%20one%20day%20behind%3F%20Any%20ideas%2C%20please%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETerhi%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-15068%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-53301%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Content%20Search%20Web%20Part%3A%20Mapped%20date%20displays%20a%20wrong%20date%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-53301%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20issue.%20Is%20there%20any%20solution%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIn%20my%20list%20I%20have%2012-1-2017%20(dd%2Fmm%2Fyyyy).%20In%20my%20search%20result%2C%20crawled%20field%2C%20I%20get%201%2F11%2F2017%20(mm%2Fdd%2Fyyyy).%26nbsp%3B%20A%20difference%20of%20one%20day.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESomehow%20this%20looks%20like%20a%20timezone%20issue%20but%2C%20at%20admin%20level%2C%20everything%20is%20at%20Dutch%20(gmt%20%2B1)%20and%20on%20personal%20level%20I%20choose%20to%20inherit%20from%20admin.%20So%2C%20no%20difference%2C%20I%20assume%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-15796%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Content%20Search%20Web%20Part%3A%20Mapped%20date%20displays%20a%20wrong%20date%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-15796%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThanks%20Pieter.%20I%20don't%20think%20that%20is%20the%20problem%20here.%20I%20shall%20raise%20a%20support%20call%20for%20this.%20Thanks%20for%20the%20suggestions%2C%20much%20appreciated.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-15772%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Content%20Search%20Web%20Part%3A%20Mapped%20date%20displays%20a%20wrong%20date%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-15772%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F13187%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Terhi%20Manninen%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20hadthe%20same%20problem%20a%20while%20back.%20this%20is%20a%20time%20zone%20issue.%20Within%20your%20dispaly%20template%20are%20you%20puting%20the%20date%20into%20a%20Javascript%20variable.%20I%20found%20in%20the%20past%20that%20time%20zones%20either%26nbsp%3Bapplied%20wrongly%20or%20got%20ignored.%20I%20think%20it%20also%20had%20something%26nbsp%3Bto%20do%20wtih%20the%20time%20included%20in%20the%20date.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ebest%20thing%20to%20do%20is%20to%20ste%20throguh%20the%20javascript%20in%20your%20browsers%20debugger.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-15768%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Content%20Search%20Web%20Part%3A%20Mapped%20date%20displays%20a%20wrong%20date%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-15768%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Paul%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%20for%20your%20reply.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20checked%20this%2C%20and%20the%20site%20settings%20are%20in%20UK%20time%20so%20that%20cannot%20be%20it.%20Any%20other%20options%20that%20might%20cause%20this%20problem%2C%20please%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETerhi%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-15079%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Content%20Search%20Web%20Part%3A%20Mapped%20date%20displays%20a%20wrong%20date%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-15079%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Terhi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Emy%20first%20guess%20is%20that%20your%20regional%20settings%20are%20incorrect%20in%20the%20site.%20if%20as%20you%20only%20show%20the%20date%20i%20guess%20you%20are%20in%20europe%2Fmiddle%20east%20and%20the%20time%20is%20in%20US..%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EKR%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EPaul%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Terhi Manninen
New Contributor

I have a field called "ArticlePublishDate" which as a crawled property is "ows_ArticlePublishDate". I then have a managed property "ArticlePublishDateOWSDATE" which is mapped to crawled property "ows_ArticlePublishDate".

 

I use a content search web part to display the articles, and have the property mapping field to display "ArticlePublishDateOWSDATE".

 

The problem I have that that date shows for example a date 20/9/16 when it really should be 21/9/16.

 

The type for the ArticlePublishDate is date and time, date only.

 

Why is it dragging one day behind? Any ideas, please?

 

Thank you,

 

Terhi

5 Replies

Hi Terhi,

 

my first guess is that your regional settings are incorrect in the site. if as you only show the date i guess you are in europe/middle east and the time is in US..

 

KR,

 

Paul

Hi Paul,

 

Thank you for your reply.

 

I checked this, and the site settings are in UK time so that cannot be it. Any other options that might cause this problem, please?

 

Thanks,

 

Terhi

Hi @Terhi Manninen,

 

I hadthe same problem a while back. this is a time zone issue. Within your dispaly template are you puting the date into a Javascript variable. I found in the past that time zones either applied wrongly or got ignored. I think it also had something to do wtih the time included in the date.

 

best thing to do is to ste throguh the javascript in your browsers debugger.

 

 

Thanks Pieter. I don't think that is the problem here. I shall raise a support call for this. Thanks for the suggestions, much appreciated.

I have the same issue. Is there any solution?

 

In my list I have 12-1-2017 (dd/mm/yyyy). In my search result, crawled field, I get 1/11/2017 (mm/dd/yyyy).  A difference of one day.

 

Somehow this looks like a timezone issue but, at admin level, everything is at Dutch (gmt +1) and on personal level I choose to inherit from admin. So, no difference, I assume?

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies