Home

OME- Encrypt button missing in Outlook 2016

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-843773%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOME-%20Encrypt%20button%20missing%20in%20Outlook%202016%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-843773%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20posted%20this%20in%20the%20Outlook%20group%2C%20but%20had%20no%20responses%20to%20it.%26nbsp%3B%20I%20suspect%20that%20was%20the%20wrong%20place%20to%20post%2C%20so%20I'm%20re-asking%20my%20question%20here.%20Apologies%20if%20that%20upsets%20anyone.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBasically%2C%20my%20issue%20is%20that%20I%20have%20the%20Encrypt%20button%20appearing%20in%20OWA%2C%20but%20the%20equivalent%20does%20not%20appear%20in%20Outlook%2C%20and%20I%20can't%20see%20where%20to%20go%20to%20track%20down%20the%20reason.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EUsing%20Outlook%201902%20(Build%2011328.20392%20Click-to-Run)%2C%20with%20Microsoft%20E3%20license.%26nbsp%3B%20I%20have%20confirmed%20that%20AzureRMSLicensingEnabled%20is%20set%20to%20True.%20%26nbsp%3B%20Are%20there%20any%20other%20hoops%20I%20have%20to%20jump%20through%20to%20enable%20this%3F%26nbsp%3B%20Any%20other%20components%20that%20need%20installing%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EApart%20from%20raising%20a%20support%20call%2C%20do%20I%20have%20any%20other%20options%20open%20to%20me%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-843773%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAdvanced%20Security%20Management%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-876897%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20OME-%20Encrypt%20button%20missing%20in%20Outlook%202016%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-876897%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EIf%20anyone%20stumbles%20across%20this%20looking%20for%20a%20solution%2C%20in%20our%20case%20it%20was%20a%20Group%20Policy%20getting%20in%20the%20way.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Lloyd Adams
Regular Contributor

I posted this in the Outlook group, but had no responses to it.  I suspect that was the wrong place to post, so I'm re-asking my question here. Apologies if that upsets anyone.

 

Basically, my issue is that I have the Encrypt button appearing in OWA, but the equivalent does not appear in Outlook, and I can't see where to go to track down the reason.

 

Using Outlook 1902 (Build 11328.20392 Click-to-Run), with Microsoft E3 license.  I have confirmed that AzureRMSLicensingEnabled is set to True.   Are there any other hoops I have to jump through to enable this?  Any other components that need installing?

 

Apart from raising a support call, do I have any other options open to me?

 

 

1 Reply

If anyone stumbles across this looking for a solution, in our case it was a Group Policy getting in the way.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
16 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
11 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
*Updated 9/3* Syncing in Microsoft Edge Preview Channels
Elliot Kirk in Articles on
217 Replies