Home

SQL Express (SqlLocalDB) 2017 backwards compatibility question?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-890010%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESQL%20Express%20(SqlLocalDB)%202017%20backwards%20compatibility%20question%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-890010%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20created%20a%20SQL%20Express%202016%20(SqlLocalDB%20v13.x)%20and%20an%20app%20to%20access%20it.%20Works%20fine%20on%20my%20machine%2C%20Windows%202008sp2.%20When%20I%20install%20SQL%20Express%202016%20on%20a%20Windows%2010%20Azure%20PC%2C%20I%20can%20not%20access%20the%20DB.%20I%20can%20not%20configure%20MSSQLLocalDB%20because%20the%20SQLLocalDB%20prompt%20doesn't%20work%20correctly.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E(This%20is%20a%20known%20problem%20in%20Azure%20but%20I%20can%20not%20post%20a%20link%2C%20but%2C%20you%20can%20do%20a%20search%20on%20%22SQLLocalDB%20Utility%202016%20Error%20Code%20formatmessage%2015100%22%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20I%20install%20SQL%20Express%202017%20(v14.x)%20%2C%20is%20it%20backwards%20compatible%3F%26nbsp%3B%20Can%20I%20access%20the%20DB%20created%20in%20v13.x%20%3F%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Alex_inNY2019
Occasional Visitor

I created a SQL Express 2016 (SqlLocalDB v13.x) and an app to access it. Works fine on my machine, Windows 2008sp2. When I install SQL Express 2016 on a Windows 10 Azure PC, I can not access the DB. I can not configure MSSQLLocalDB because the SQLLocalDB prompt doesn't work correctly.

 

(This is a known problem in Azure but I can not post a link, but, you can do a search on "SQLLocalDB Utility 2016 Error Code formatmessage 15100"

 

If I install SQL Express 2017 (v14.x) , is it backwards compatible?  Can I access the DB created in v13.x ??

Related Conversations
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
13 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
22 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
PacketMon Components are not loading in WAC 1909
HotCakeX in Windows Admin Center on
2 Replies