Home

problem with emoji vs :s :p

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-138296%22%20slang%3D%22en-US%22%3Eproblem%20with%20emoji%20vs%20%3As%20%3Ap%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-138296%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EOne%20thing%20I%20noticed%20right%20away%2C%20is%20something%20small%20but%20certainly%20inconsistent.%20When%20you%20are%20typing%20an%20emoji%20using%20the%20colon%20delimiter%20e.g.%3CCODE%3E%3Athinking_face%3A%3C%2FCODE%3E%20or%20%3CCODE%3E%3A%2B1%3A%3C%2FCODE%3E%20it%20works%20OK%2C%20but%20when%20you%20start%20to%20type%20something%20like%20%3CCODE%3E%3Asmile%3A%3C%2FCODE%3E%20or%20%3CCODE%3E%3Apoint_up%3A%3C%2FCODE%3E%20the%20%3CCODE%3E%3As%3C%2FCODE%3E%20or%20%3CCODE%3E%3Ap%3C%2Fimg%3E%3C%2FCODE%3E%20emote%20supersedes%20the%20action%20making%20it%20so%20that%20you%20cannot%20finish%20the%20syntax.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-138296%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDeveloper%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-740320%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20with%20emoji%20vs%20%3As%20%3Ap%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-740320%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F103648%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Johnee%20Evanofski%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bdid%20any%20one%20observe%20that%20typing%20an%20emoji%20like%20%3Ap%3C%2Fimg%3E%20in%20quick%20reply%20from%20teams%20popup%20doesnt%20work..%20wondering%20if%20its%20just%20me%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-169568%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20with%20emoji%20vs%20%3As%20%3Ap%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-169568%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThere%20is%20a%20workaround.%20For%20example%2C%20type%20%3CCODE%3Epol%3C%2FCODE%3E%20and%20then%20go%20back%20and%20type%20the%20colon%20before%20the%20p%2C%20then%20type%20%3CCODE%3Ei%3C%2FCODE%3E%20after%20the%20%3CCODE%3El%3C%2FCODE%3E%2C%20and%20it%20will%20autocomplete.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EBut%20this%20sucks.%20Who%20do%20we%20ask%20for%20a%20fix%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-138302%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20with%20emoji%20vs%20%3As%20%3Ap%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-138302%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGood%20catch%20-%20I%20don't%20think%20there's%20a%20workaround%20for%20this.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIt%20would%20make%20more%20sense%20that%20once%20you%20type%20%3As%20it%20should%20display%20all%20the%20emojis%20it%20finds%20and%20as%20you%20add%20more%20characters%20after%20the%20%3As%20it%20will%20filter%20accordingly.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Johnee Evanofski
Occasional Visitor

One thing I noticed right away, is something small but certainly inconsistent. When you are typing an emoji using the colon delimiter e.g. :thinking_face: or :+1: it works OK, but when you start to type something like :smile: or :point_up: the :s or :p emote supersedes the action making it so that you cannot finish the syntax.

3 Replies

Good catch - I don't think there's a workaround for this.

 

It would make more sense that once you type :s it should display all the emojis it finds and as you add more characters after the :s it will filter accordingly.

There is a workaround. For example, type pol and then go back and type the colon before the p, then type i after the l, and it will autocomplete.

But this sucks. Who do we ask for a fix?

@Johnee Evanofski did any one observe that typing an emoji like :p in quick reply from teams popup doesnt work.. wondering if its just me?

Related Conversations