SOLVED
Home

Trying to use Forms Bot but says it is disabled

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-213892%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETrying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-213892%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20would%20like%20to%20use%20the%20in%20line%20forms%20bot.%20When%20I%20type%26nbsp%3B%40Forms%20nothing%20comes%20up.%20When%20I%20click%20the%203%20dots%20under%20the%20chat%20type%20box%20and%20click%20go%20to%20store%2C%20find%20forms%20I%20am%20unable%20to%20install%2C%20I%20only%20have%20Available%20to%20click%20on.%20When%20I%20click%20on%20Available%20it%20says%20Forms%20is%20not%20available%20for%20%22My%20Team%22.%20When%20I%20click%20on%20set%20up%20next%20to%20bot%20it%20brings%20me%20back%20to%20the%20chat%20window%20with%20a%20blue%20Forms%2C%20when%20I%20try%20and%20format%20a%20question%20and%20answer%20and%20send%20to%20the%20chat%20it%20just%20puts%20the%20text%20in%20with%20a%20blue%20Forms%20still.%20When%20I%20click%20on%20the%20blue%20forms%20it%20says%20it%20is%20disabled%2C%20how%20would%20I%20enable%3F%20Below%20is%20what%20the%20disabled%20message%20look%20like.%20Thank%20you%20for%20your%20help%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20926px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F37331i4824C038751CE8BF%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Forms%20Issue.jpg%22%20title%3D%22Forms%20Issue.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-213892%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Forms%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214346%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214346%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%20so%20much%20for%20your%20help%2C%20it%20seems%20to%20be%20working%20now%2C%20at%20least%20where%20I%20need%20it.%20I%20did%20notice%20on%20some%20of%20my%20other%20channels%20it%20is%20not%20but%20I%20image%20it%20will%20be%20enabled%20over%20time.%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20again%20for%20all%20your%20help!%3C%2FP%3E%3CP%3ESean%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214052%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214052%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMost%20likely.%20I'd%20log%20out%20of%20Teams%20and%20log%20back%20in%20just%20to%20make%20sure.%20If%20that%20don't%20work%20click%20task%20bar%20Teams%20icon%20and%20quit%2C%20and%20open%20again.%20If%20still%20doesn't%20work%2C%20give%20it%2030%20minutes%20and%20report%20back%20%3Ap.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214051%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214051%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%2C%20that%20brought%20the%20Apps%20tab%20and%20Forms%20was%20already%20in%20there.%20When%20I%20tried%20to%20use%26nbsp%3B%40Forms%20nothing%20comes%20up%20though.%20Is%20this%20something%20that%20might%20take%20a%20little%20to%20enable%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F37363i69ADEDEF11B95861%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Forms%20Issue-4.jpg%22%20title%3D%22Forms%20Issue-4.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214047%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214047%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAhh%2C%20I%20could%20duplicate%2C%20you%20need%20to%20turn%20%22Allow%20External%20Apps%22%20on%20(Previous%20screen%20under%20where%20i%20had%20you%20check%20if%20Forms%20was%20enabled%20in%20the%20settings%20%26gt%3B%20Services%20add-ins%20%26gt%3B%20Microsoft%20Teams)%26nbsp%3B%20in%20order%20to%20have%20the%20apps%20tab%20which%20will%20enable%20Forms.%20You%20can%20choose%20to%20uncheck%20all%20the%20other%20external%20apps%20that%20appear%20and%20undo%20the%20%22Auto%20approve%22%20apps%20as%20well%20if%20you%20don't%20want%20those%20other%20apps%20available.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214046%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214046%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20926px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F37362i4E0DF8B41133ABBB%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Forms%20Issue-3.jpg%22%20title%3D%22Forms%20Issue-3.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214041%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214041%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYes%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214039%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214039%22%20slang%3D%22en-US%22%3Eare%20you%20listed%20as%20an%20owner%20of%20the%20Team%20in%20question%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214033%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214033%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%20for%20your%20continued%20help%3C%2FP%3E%3CP%3EApps%20is%20missing%20all%20I%20see%20is%20Members%2C%20Channels%2C%20Settings%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214029%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214029%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGo%20into%20Teams%2C%20next%20to%20your%20Team%20click%20...%20%26gt%3B%20Manage%20Team%20%26gt%3B%20Apps%20tab.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20990px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F37361i9DE57818DCF7DB4E%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%222018-07-10_14-40-49.png%22%20title%3D%222018-07-10_14-40-49.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214026%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214026%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20sorry%20I'm%20not%20sure%20where%20I%20would%20look%20to%20confirm%20that%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214025%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214025%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIs%20Forms%20listed%20as%20an%20App%20in%20your%20Team%20settings%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-214018%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-214018%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%20I%20checked%20and%20it%20is%20enabled%2C%20below%20is%20what%20my%20setting%20look%20like%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F37360i9264E14ACCA12F8D%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Forms%20Issue-2.jpg%22%20title%3D%22Forms%20Issue-2.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-213962%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Trying%20to%20use%20Forms%20Bot%20but%20says%20it%20is%20disabled%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-213962%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYou%20or%20Admin%2C%20need%20to%20make%20sure%20that%20Forms%20is%20an%20enabled%20app%20in%20your%20Admin%20Center%20%26gt%3B%20Settings%20%26gt%3B%20Services%20%26amp%3B%20Add-ins%20%26gt%3B%20Microsoft%20Teams%20shown%20below%3A%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20589px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F37351i93283286BFAAC5AC%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%222018-07-10_13-04-30.png%22%20title%3D%222018-07-10_13-04-30.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Sean Kuchle
Occasional Contributor

I would like to use the in line forms bot. When I type @Forms nothing comes up. When I click the 3 dots under the chat type box and click go to store, find forms I am unable to install, I only have Available to click on. When I click on Available it says Forms is not available for "My Team". When I click on set up next to bot it brings me back to the chat window with a blue Forms, when I try and format a question and answer and send to the chat it just puts the text in with a blue Forms still. When I click on the blue forms it says it is disabled, how would I enable? Below is what the disabled message look like. Thank you for your helpForms Issue.jpg

13 Replies

You or Admin, need to make sure that Forms is an enabled app in your Admin Center > Settings > Services & Add-ins > Microsoft Teams shown below: 

2018-07-10_13-04-30.png

Thank you I checked and it is enabled, below is what my setting look like

Forms Issue-2.jpg

Is Forms listed as an App in your Team settings?

I'm sorry I'm not sure where I would look to confirm that

Go into Teams, next to your Team click ... > Manage Team > Apps tab. 

2018-07-10_14-40-49.png

Thank you for your continued help

Apps is missing all I see is Members, Channels, Settings

 

are you listed as an owner of the Team in question?
Solution

Ahh, I could duplicate, you need to turn "Allow External Apps" on (Previous screen under where i had you check if Forms was enabled in the settings > Services add-ins > Microsoft Teams)  in order to have the apps tab which will enable Forms. You can choose to uncheck all the other external apps that appear and undo the "Auto approve" apps as well if you don't want those other apps available.

Thank you, that brought the Apps tab and Forms was already in there. When I tried to use @Forms nothing comes up though. Is this something that might take a little to enable?

Forms Issue-4.jpg

Most likely. I'd log out of Teams and log back in just to make sure. If that don't work click task bar Teams icon and quit, and open again. If still doesn't work, give it 30 minutes and report back :p.

Thank you so much for your help, it seems to be working now, at least where I need it. I did notice on some of my other channels it is not but I image it will be enabled over time.

Thanks again for all your help!

Sean

Related Conversations
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
2 Replies
*Updated 9/3* Syncing in Microsoft Edge Preview Channels
Elliot Kirk in Articles on
202 Replies
Early preview of Microsoft Edge group policies
Sean Lyndersay in Discussions on
65 Replies