Home

Teams SharePoint News Connector does not always work!

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-690999%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETeams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-690999%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHas%20anyone%20else%20experienced%20when%20posting%20a%20news%20article%20the%20news%20connector%20does%20not%20always%20post%20a%20message%20in%20teams%3F%26nbsp%3B%20I%20created%20a%20news%20article%20a%20couple%20of%20days%20ago%20and%20waited%20a%20few%20hours%20for%20it%20to%20post%20in%20teams%2C%20it%20didn't!%26nbsp%3B%20So%20I%20just%20manually%20posted%20a%20message%20with%20a%20link%20to%20the%20news%20article.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EJust%20created%20another%20news%20article%20today%20and%20as%20soon%20as%20the%20page%20was%20created%20(not%20even%20published)%20suddenly%20the%20news%20I%20posted%20a%20couple%20of%20days%20ago%20posted%20to%20Teams.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20news%20I%20created%20today%20did%20not%20post%20to%20Teams%20when%20published%2C%20so%20I%20went%20back%20to%20the%20post%20and%20clicked%20on%20Edit%20page%20and%20before%20I%20re-published%2C%20it%20posted%20to%20Teams.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-690999%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-691918%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-691918%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2487%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Tanya%20Denton%3C%2FA%3E%2C%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20have%20heard%20of%20one%20or%20two%20instances%20using%20the%20news%20connector%20although%20it%E2%80%99s%20never%20happened%20personally%20to%20me.%20If%20it%E2%80%99s%20inconsistent%20it%20sounds%20like%20an%20issue%20or%20bug%20is%20causing%20it%20as%20the%20connector%20should%20be%20consistent%20when%20publishing%20the%20news.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20would%20either%20raise%20a%20ticket%20to%20support%2C%20or%20raise%20a%20bug%20on%20the%20Microsoft%20Uservoice%20here%20(%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmicrosoftteams.uservoice.com%2Fforums%2F555103-public%3Fcategory_id%3D205564%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fmicrosoftteams.uservoice.com%2Fforums%2F555103-public%3Fcategory_id%3D205564%3C%2FA%3E)%20with%20prefix%20BUG%3A%20so%20they%20will%20look%20into%20it%20in%20time%2C%20or%20raise%20this%20at%20the%20next%20Teams%20AMA.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EHope%20that%20answers%20your%20question!%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBest%2C%20Chris%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-692737%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-692737%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F169605%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Christopher%20Hoard%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bmany%20thanks%2C%20will%20pop%20a%20bug%20on.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-756866%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-756866%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2552%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Tanya%20Denton%3C%2FA%3E%26nbsp%3BDid%20you%20post%20a%20bug%20and%20can%20share%20the%20link%3F%20We've%20had%20similar%20results%20-%20sometimes%20news%20articles%20will%20post%20immediately%20to%20Teams%2C%20and%20other%20times%20they%20will%20not%20post%20until%20we%20go%20back%20into%20the%20article%20and%20hit%20edit%20(then%20the%20article%20will%20show%20up%20in%20Teams)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-784638%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-784638%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2552%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Tanya%20Denton%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESame!%20When%20I%20post%20a%20news%20article%2C%20SPO%20pushes%20the%20%3CEM%3Eprevious%3C%2FEM%3Earticle%20to%20Teams%3B%20it's%20not%20pushing%20the%20most%20recent%20which%20means%20the%20relevancy%20is%20diminished.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHave%20you%20gotten%20feedback%20from%20Microsoft%3F%20I%20love%20this%20connector%20but%20it's%20not%20very%20useful%20if%20it%20doesn't%20push%20the%20news%20right%20away.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-785684%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-785684%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F170871%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Sarah%20Stillings%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20haven't%20seen%20that%20specific%20issue%20where%20it%20posts%20the%20previous%20article.%20However%2C%20when%20we%20were%20seeing%20the%20delay%2C%20we%20would%20then%20go%20back%20into%20the%20article%20to%20edit%20%26amp%3B%20re-publish%2C%20which%20would%20force%20it%20to%20show%20up%20in%20Teams...I%20don't%20think%20we%20ever%20posted%20a%202nd%20article%20before%20making%20sure%20the%20previous%20one%20was%20already%20showing.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThat%20said%2C%20we%20had%20that%20issue%20for%20about%20a%20month%2C%20and%20here%20for%20last%20week%20or%20so%2C%20everything%20has%20been%20working%20as%20expected.%20Articles%20have%20shown%20up%20in%20Teams%20within%2030%20seconds%20or%20so%20after%20publishing.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-828609%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-828609%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2552%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Tanya%20Denton%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20have%20the%20same%20issue!%20If%20indeed%20you%20raised%20a%20bug%2C%20please%20post%20the%20link.%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-846398%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-846398%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20added%20this%20to%20my%20Teams%20channel%2C%20then%20created%20a%20news%20item%20in%20the%20relevant%20sharepoint%20site.%20Nothing%20appeared.%20I%20left%20it%2015%20minutes%20at%20least.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-846472%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20SharePoint%20News%20Connector%20does%20not%20always%20work!%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-846472%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%20all%2C%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20believe%20the%20bug%20that%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2487%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Tanya%20Denton%3C%2FA%3Eraised%20on%20Uservoice%20is%20here%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmicrosoftteams.uservoice.com%2Fforums%2F555103-public%2Fsuggestions%2F38094184-sharepoint-news-connector-problem%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fmicrosoftteams.uservoice.com%2Fforums%2F555103-public%2Fsuggestions%2F38094184-sharepoint-news-connector-problem%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EWould%20vote%20for%20it.%20I%20would%20also%20raise%20a%20ticket%20referencing%20this%20bug%20as%20they%20ought%20to%20raise%20it%20up%20to%20the%20product%20team.%20The%20more%20tickets%20opened%20for%20this%20the%20more%20likely%20they%20are%20to%20fix%20it%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBest%2C%20Chris%3C%2FLINGO-BODY%3E
Tanya Denton
Regular Contributor

Has anyone else experienced when posting a news article the news connector does not always post a message in teams?  I created a news article a couple of days ago and waited a few hours for it to post in teams, it didn't!  So I just manually posted a message with a link to the news article. 

 

Just created another news article today and as soon as the page was created (not even published) suddenly the news I posted a couple of days ago posted to Teams.

 

The news I created today did not post to Teams when published, so I went back to the post and clicked on Edit page and before I re-published, it posted to Teams.

8 Replies
Hi @Tanya Denton,

I have heard of one or two instances using the news connector although it’s never happened personally to me. If it’s inconsistent it sounds like an issue or bug is causing it as the connector should be consistent when publishing the news.

I would either raise a ticket to support, or raise a bug on the Microsoft Uservoice here (https://microsoftteams.uservoice.com/forums/555103-public?category_id=205564) with prefix BUG: so they will look into it in time, or raise this at the next Teams AMA.

Hope that answers your question!

Best, Chris

@Christopher Hoard many thanks, will pop a bug on.

@Tanya Denton Did you post a bug and can share the link? We've had similar results - sometimes news articles will post immediately to Teams, and other times they will not post until we go back into the article and hit edit (then the article will show up in Teams)

@Tanya Denton 

 

Same! When I post a news article, SPO pushes the previous article to Teams; it's not pushing the most recent which means the relevancy is diminished.

 

Have you gotten feedback from Microsoft? I love this connector but it's not very useful if it doesn't push the news right away. 

@Sarah Stillings I haven't seen that specific issue where it posts the previous article. However, when we were seeing the delay, we would then go back into the article to edit & re-publish, which would force it to show up in Teams...I don't think we ever posted a 2nd article before making sure the previous one was already showing.

 

That said, we had that issue for about a month, and here for last week or so, everything has been working as expected. Articles have shown up in Teams within 30 seconds or so after publishing.

@Tanya Denton I have the same issue! If indeed you raised a bug, please post the link. Thanks!

I added this to my Teams channel, then created a news item in the relevant sharepoint site. Nothing appeared. I left it 15 minutes at least.

Hi all,

I believe the bug that @Tanya Denton raised on Uservoice is here

https://microsoftteams.uservoice.com/forums/555103-public/suggestions/38094184-sharepoint-news-conne...

Would vote for it. I would also raise a ticket referencing this bug as they ought to raise it up to the product team. The more tickets opened for this the more likely they are to fix it

Best, Chris
Related Conversations