Home

Missing connector list for team type class

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-293155%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMissing%20connector%20list%20for%20team%20type%20class%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-293155%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3ESince%20tonight%2C%20I've%20lost%20the%20link%20allowing%20me%20to%20add%20connectors%20for%20my%20class-type%20team.%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20200px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F61043i972C9DBF9AA5E2EB%2Fimage-size%2Fsmall%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D200%22%20alt%3D%22link.jpg%22%20title%3D%22link.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EIt%20worked%20very%20well%20before.%20%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EI%20used%20the%20command%20PowerShell%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E%26nbsp%3BGet-UnifiedGroup-Identity%20%22Group%20Name%22-connectorsEnabled%3A%20%24true%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EWhich%20tells%20me%20that%20the%20connector%20is%20well%20activated%20for%20this%20group%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EHowever%2C%20if%20I%20create%20a%20team%20PLC%2C%20then%20I%20have%20the%20connector%20link%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3E%26nbsp%3B%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20200px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F61044iF73C92DA9C0F01E6%2Fimage-size%2Fsmall%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D200%22%20alt%3D%22plc.jpg%22%20title%3D%22plc.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3E%26nbsp%3B%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EBesides%2C%20I%20have%20another%20problem.%3CBR%20%2F%3EEvery%20time%20I%20create%20a%20team%20of%20class%20type%2C%20the%20group%20calendar%20does%20not%20create.%3CBR%20%2F%3EYet%20it%20works%20for%20the%20other%20teams.%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EThank%20you%20for%20your%20help%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-293155%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESettings%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-364549%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Missing%20connector%20list%20for%20team%20type%20class%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-364549%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWere%20you%20able%20to%20resolve%20this%20or%20get%20an%20official%20response%20from%20Microsoft%3F%20I'm%20noticing%20the%20same%20behavior%20in%20my%20tenant%2C%20Teams%20for%20Classes%20don't%20have%20the%20option%20to%20add%20a%20connector%2C%20even%20when%20I%20enable%20it%20on%20the%20O365%20group%20via%20PowerShell.%20My%20other%20Team%20types%20do%20have%20the%20option%20to%20add%20connectors.%20I'm%20not%20seeing%20any%20official%20comment%20from%20Microsoft%20on%20this%20issue.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-293242%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Missing%20connector%20list%20for%20team%20type%20class%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-293242%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F869%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chris%20Webb%3C%2FA%3E%20and%20thank%20you%20for%20your%20reply.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EYes%2C%20i'm%20the%20owner%20of%20the%20team.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20200px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F61064i97629E7D9BD237C1%2Fimage-size%2Fsmall%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D200%22%20alt%3D%22Annotation%202018-11-30%20080520.jpg%22%20title%3D%22Annotation%202018-11-30%20080520.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eand%20i%20check%20the%20team%20setting%20and%26nbsp%3B%3CSPAN%3ECreate%20connectors%3C%2FSPAN%3E%20is%20tick.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20200px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F61065iF79B0C2D75ECDF10%2Fimage-size%2Fsmall%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D200%22%20alt%3D%22settings.jpg%22%20title%3D%22settings.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EI%20don't%20understand%20why%20it%20doesn't%20work%20anymore.%20%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%3E%3CFONT%3EThe%20crazy%20thing%20is%20that%20if%20I%20create%20a%20team%20of%20type%20class%2C%20I%20can%20no%20longer%20add%20connectors%20and%20on%20the%20other%20hand%2C%20it%20works%20for%20a%20team%20of%20type%20PLC.%3C%2FFONT%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-293196%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Missing%20connector%20list%20for%20team%20type%20class%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-293196%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAre%20you%20listed%20as%20an%20owner%20of%20the%20specific%20Team%3F%20Double%20check%20that%20you%20are%2C%20if%20not%2C%20then%20the%20Manage%20Team%20%26gt%3B%20Settings%20%26gt%3B%20Member%20settings%20%26gt%3B%20Create%20connectors%20could%20be%20unchecked.%3C%2FLINGO-BODY%3E
anthony leduc
Occasional Contributor
Since tonight, I've lost the link allowing me to add connectors for my class-type team.
 
link.jpg
It worked very well before.
 
I used the command PowerShell

 Get-UnifiedGroup-Identity "Group Name"-connectorsEnabled: $true
 
Which tells me that the connector is well activated for this group
 
However, if I create a team PLC, then I have the connector link
 
plc.jpg
 
 
Besides, I have another problem.
Every time I create a team of class type, the group calendar does not create.
Yet it works for the other teams.
 
Thank you for your help
3 Replies
Are you listed as an owner of the specific Team? Double check that you are, if not, then the Manage Team > Settings > Member settings > Create connectors could be unchecked.

Hello @Chris Webb and thank you for your reply.

 

Yes, i'm the owner of the team.

 

Annotation 2018-11-30 080520.jpg

 

and i check the team setting and Create connectors is tick.

 

settings.jpg

 

I don't understand why it doesn't work anymore.
The crazy thing is that if I create a team of type class, I can no longer add connectors and on the other hand, it works for a team of type PLC.
Were you able to resolve this or get an official response from Microsoft? I'm noticing the same behavior in my tenant, Teams for Classes don't have the option to add a connector, even when I enable it on the O365 group via PowerShell. My other Team types do have the option to add connectors. I'm not seeing any official comment from Microsoft on this issue.
Related Conversations