Home

Microsoft Teams won't launch

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMicrosoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20several%20machines%20that%20are%20used%20by%20developers%20that%20won't%20launch%20teams%20anymore.%20I%20have%20verified%20it%20happens%20under%20a%20different%20profile%20so%20it%20doesn't%20appear%20to%20be%20a%20corrupt%20profile%20issue.%20I%20have%20tried%20to%20reinstall%20it%20and%20that%20doesn't%20launch%20correctly%20either.%20I%20don't%20really%20see%20anything%20useful%20in%20event%20viewer%20to%20tell%20me%20why%20it%20isn't%20launching%20correctly.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20only%20similarity%20that%20I%20can%20think%20of%20is%20these%20users%20have%20Visual%20Studio%20installed%20but%20there%20are%20users%20with%20Visual%20Studio%20installed%20and%20it%20works%20fine.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270071%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270071%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThank%20you!%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270055%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270055%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYes.%20It%20turns%20out%20we%20had%20an%20environment%20variable%20called%20NODE_OPTIONS%20set.%20Developers%20set%20that%20because%20of%20something%20with%20NPM.%20Removing%20that%20variable%20fixed%20the%20issue%20for%20us.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270038%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270038%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20are%20having%20the%20same%20issue%20now.%26nbsp%3B%20Did%20you%20ever%20get%20resolution%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
AJ Kertis
New Contributor

We have several machines that are used by developers that won't launch teams anymore. I have verified it happens under a different profile so it doesn't appear to be a corrupt profile issue. I have tried to reinstall it and that doesn't launch correctly either. I don't really see anything useful in event viewer to tell me why it isn't launching correctly. 

 

The only similarity that I can think of is these users have Visual Studio installed but there are users with Visual Studio installed and it works fine. 

3 Replies

We are having the same issue now.  Did you ever get resolution?

Yes. It turns out we had an environment variable called NODE_OPTIONS set. Developers set that because of something with NPM. Removing that variable fixed the issue for us. 

Thank you!