Home

Microsoft Teams won't launch

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMicrosoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20several%20machines%20that%20are%20used%20by%20developers%20that%20won't%20launch%20teams%20anymore.%20I%20have%20verified%20it%20happens%20under%20a%20different%20profile%20so%20it%20doesn't%20appear%20to%20be%20a%20corrupt%20profile%20issue.%20I%20have%20tried%20to%20reinstall%20it%20and%20that%20doesn't%20launch%20correctly%20either.%20I%20don't%20really%20see%20anything%20useful%20in%20event%20viewer%20to%20tell%20me%20why%20it%20isn't%20launching%20correctly.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20only%20similarity%20that%20I%20can%20think%20of%20is%20these%20users%20have%20Visual%20Studio%20installed%20but%20there%20are%20users%20with%20Visual%20Studio%20installed%20and%20it%20works%20fine.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270071%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270071%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThank%20you!%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270055%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270055%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYes.%20It%20turns%20out%20we%20had%20an%20environment%20variable%20called%20NODE_OPTIONS%20set.%20Developers%20set%20that%20because%20of%20something%20with%20NPM.%20Removing%20that%20variable%20fixed%20the%20issue%20for%20us.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270038%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270038%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20are%20having%20the%20same%20issue%20now.%26nbsp%3B%20Did%20you%20ever%20get%20resolution%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
AJ Kertis
New Contributor

We have several machines that are used by developers that won't launch teams anymore. I have verified it happens under a different profile so it doesn't appear to be a corrupt profile issue. I have tried to reinstall it and that doesn't launch correctly either. I don't really see anything useful in event viewer to tell me why it isn't launching correctly. 

 

The only similarity that I can think of is these users have Visual Studio installed but there are users with Visual Studio installed and it works fine. 

3 Replies

We are having the same issue now.  Did you ever get resolution?

Yes. It turns out we had an environment variable called NODE_OPTIONS set. Developers set that because of something with NPM. Removing that variable fixed the issue for us. 

Highlighted
Thank you!
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
16 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
11 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
Early preview of Microsoft Edge group policies
Sean Lyndersay in Discussions on
65 Replies