Home

Microsoft Teams won't launch

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMicrosoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20several%20machines%20that%20are%20used%20by%20developers%20that%20won't%20launch%20teams%20anymore.%20I%20have%20verified%20it%20happens%20under%20a%20different%20profile%20so%20it%20doesn't%20appear%20to%20be%20a%20corrupt%20profile%20issue.%20I%20have%20tried%20to%20reinstall%20it%20and%20that%20doesn't%20launch%20correctly%20either.%20I%20don't%20really%20see%20anything%20useful%20in%20event%20viewer%20to%20tell%20me%20why%20it%20isn't%20launching%20correctly.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20only%20similarity%20that%20I%20can%20think%20of%20is%20these%20users%20have%20Visual%20Studio%20installed%20but%20there%20are%20users%20with%20Visual%20Studio%20installed%20and%20it%20works%20fine.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-192024%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270071%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270071%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThank%20you!%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270055%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270055%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYes.%20It%20turns%20out%20we%20had%20an%20environment%20variable%20called%20NODE_OPTIONS%20set.%20Developers%20set%20that%20because%20of%20something%20with%20NPM.%20Removing%20that%20variable%20fixed%20the%20issue%20for%20us.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-270038%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Teams%20won't%20launch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-270038%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20are%20having%20the%20same%20issue%20now.%26nbsp%3B%20Did%20you%20ever%20get%20resolution%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
AJ Kertis
Occasional Contributor

We have several machines that are used by developers that won't launch teams anymore. I have verified it happens under a different profile so it doesn't appear to be a corrupt profile issue. I have tried to reinstall it and that doesn't launch correctly either. I don't really see anything useful in event viewer to tell me why it isn't launching correctly. 

 

The only similarity that I can think of is these users have Visual Studio installed but there are users with Visual Studio installed and it works fine. 

3 Replies

We are having the same issue now.  Did you ever get resolution?

Yes. It turns out we had an environment variable called NODE_OPTIONS set. Developers set that because of something with NPM. Removing that variable fixed the issue for us. 

Thank you!
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies