SOLVED
Home

Bots - Disabled by administrator?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-184498%22%20slang%3D%22en-US%22%3EBots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-184498%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20created%20a%20Q%26amp%3BA%20bot%20to%20be%20used%20in%20Teams.%20I've%20tested%20the%20bot%20from%20Azure%20and%26nbsp%3Ball%20seems%20fine.%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20connecting%20the%20bot%20to%20Teams%20via%20Azure%2C%20I%20open%20Teams%20to%20speak%20to%20my%20bot.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20can%20start%20a%20chat%20with%20my%20bot.%26nbsp%3BHowever%2C%20in%20the%20text%20box%20it%20states%3A%20%22Sending%20new%20messages%20to%20this%20bot%20has%20been%20disabled%20by%20your%20administrator%22%20the%20administrator%20being%20me!%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20I%20need%20to%20do%20something%20else%20in%20either%20Azure%20or%20Teams%20(I%20couldn't%20see%20anything%20in%20Teams)%20to%20allow%20my%20created%20bot%20to%20work%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20added%20third%20party%20bots%20previously%20with%20no%20issues.%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-184498%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAdministrator%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EBots%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EChat%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESettings%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ETips%20%26amp%3B%20Tricks%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-281262%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Bots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-281262%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EClick%20here%20and%20select%20Microsoft%20Teams%26gt%3B%20Applications%26gt%3B%20Allow%20sideloading%20of%20external%20applications%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fportal.office.com%2Fadminportal%2Fhome%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Eh%3C%2FA%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fportal.office.com%2Fadminportal%2Fhome%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ettps%3C%2FA%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fportal.office.com%2Fadminportal%2Fhome%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3E%3A%2F%2Fportal.office.com%2Fadminportal%2Fhome%23%2FSettings%2FServicesAndAddIns%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-263140%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Bots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-263140%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ECan%20you%20guys%20tell%20me%20where%20I%20can%20find%20this%20setting%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-184678%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Bots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-184678%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20linked%20my%20bot%20via%20the%20'Connect%20to%20Channels'%20area%20under%20the%20Bot%20Service%20in%20Azure.%3C%2FP%3E%3CP%3ETurning%20on%20the%20'App%20sideloading'%20in%20the%20Teams%20admin%20page%2C%20now%20lets%20me%20communicate%20with%20my%20app.%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-184626%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Bots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-184626%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHow%20did%20you%20add%20your%20Bot%20to%20Teams%3F%20Remember%20you%20need%20to%20have%20Apps%20sideloading%20enabled%20in%20your%20teams%20settings%20to%20properly%20deploy%20your%20bot%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-796081%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Bots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-796081%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20encounter%20the%20same%20problem.%3C%2FP%3E%3CP%3ECan%20someone%20tell%20me%20where%20to%20enable%20%22allow%20sideloading%20an%20external%20app%22.%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20function%20is%20moved%20away%20from%20previously%20place.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you.%26nbsp%3B%3CIMG%20class%3D%22lia-deferred-image%20lia-image-emoji%22%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Fhtml%2Fimages%2Femoticons%2Ffacepalm_40x40.gif%22%20alt%3D%22%3Afacepalm%3A%22%20title%3D%22%3Afacepalm%3A%22%20%2F%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-796095%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Bots%20-%20Disabled%20by%20administrator%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-796095%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ei%20found%20it%2C%20the%20name%20is%20changed%20to%20%22Allow%20uploading%20custom%20apps%22%20under%20Teams%20apps%20-%26gt%3B%20Setup%20policies%3C%2FLINGO-BODY%3E
David Noble
Contributor

Hi,

I've created a Q&A bot to be used in Teams. I've tested the bot from Azure and all seems fine.

I've connecting the bot to Teams via Azure, I open Teams to speak to my bot.

I can start a chat with my bot. However, in the text box it states: "Sending new messages to this bot has been disabled by your administrator" the administrator being me!

Do I need to do something else in either Azure or Teams (I couldn't see anything in Teams) to allow my created bot to work?

I've added third party bots previously with no issues.

Thanks,

6 Replies
Solution
How did you add your Bot to Teams? Remember you need to have Apps sideloading enabled in your teams settings to properly deploy your bot

I linked my bot via the 'Connect to Channels' area under the Bot Service in Azure.

Turning on the 'App sideloading' in the Teams admin page, now lets me communicate with my app.

Thanks!

 

Can you guys tell me where I can find this setting?

Click here and select Microsoft Teams> Applications> Allow sideloading of external applications: https://portal.office.com/adminportal/home#/Settings/ServicesAndAddIns

Hi , 

I encounter the same problem.

Can someone tell me where to enable "allow sideloading an external app".

This function is moved away from previously place.

 

Thank you. :facepalm:

i found it, the name is changed to "Allow uploading custom apps" under Teams apps -> Setup policies
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
22 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
13 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
PacketMon Components are not loading in WAC 1909
HotCakeX in Windows Admin Center on
2 Replies