SOLVED
Home

Azure DevOps connector can't connect to organizations from second tenant

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358732%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20DevOps%20connector%20can't%20connect%20to%20organizations%20from%20second%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358732%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20two%20tenants%2C%20like%20so%3A%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FP%3E%3CUL%3E%3CLI%3ETenant%20A%20at%20tenanta.visualstudio.com%3CUL%3E%3CLI%3EOrganization%20A%3C%2FLI%3E%3CLI%3EOrganization%20B%3C%2FLI%3E%3C%2FUL%3E%3C%2FLI%3E%3CLI%3ETenant%20B%20at%26nbsp%3Btenantb.visualstudio.com%3CUL%3E%3CLI%3EOrganization%20C%3C%2FLI%3E%3C%2FUL%3E%3C%2FLI%3E%3C%2FUL%3E%3CP%3EI%20cannot%20configure%20the%20Azure%20DevOps%20Connector%20to%20connect%20to%20Organization%20C.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EIn%20the%20configure%20form%20I%20have%20my%20account%20selected.%20I%20have%20the%20same%20account%20for%20both%20tenants.%20I%20have%20also%20tried%20adding%20another%20account%2C%20but%20it%20simply%20takes%20me%20through%20SSO%20login%20and%20I%20can't%20select%20the%20other%20tenant.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EIn%20the%20Organization%20drop-down%2C%20I%20only%20see%20Organization%20A%20and%20B.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EPlease%20help.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-358732%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EConnectors%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EDevOps%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358777%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20DevOps%20connector%20can't%20connect%20to%20organizations%20from%20second%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358777%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYou%20hit%20the%20nail%20on%20the%20head.%20Thank%20you!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358752%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20DevOps%20connector%20can't%20connect%20to%20organizations%20from%20second%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358752%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAFAIK%2C%20the%20Devops%2FVSTS%20instance%20and%20the%20Teams%20instance%20have%20to%20be%20in%20the%20same%20AAD%20Tenant%20to%20Connect%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmarketplace.visualstudio.com%2Fitems%3FitemName%3Dms-vsts.vss-services-teams%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fmarketplace.visualstudio.com%2Fitems%3FitemName%3Dms-vsts.vss-services-teams%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EHere%20it%20looks%20like%20.Org%20C%20is%20in%20a%20different%20tenant%20so%20it%20looks%20like%20it%20won%E2%80%99t%20connect%20in%20this%20scenario.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EHope%20this%20answers%20your%20question.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBest%2C%20Chris%3C%2FLINGO-BODY%3E
CasperAlant
New Contributor

We have two tenants, like so:

  • Tenant A at tenanta.visualstudio.com
    • Organization A
    • Organization B
  • Tenant B at tenantb.visualstudio.com
    • Organization C

I cannot configure the Azure DevOps Connector to connect to Organization C.

In the configure form I have my account selected. I have the same account for both tenants. I have also tried adding another account, but it simply takes me through SSO login and I can't select the other tenant.

In the Organization drop-down, I only see Organization A and B.

Please help.

2 Replies
Solution
AFAIK, the Devops/VSTS instance and the Teams instance have to be in the same AAD Tenant to Connect

https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=ms-vsts.vss-services-teams

Here it looks like .Org C is in a different tenant so it looks like it won’t connect in this scenario.

Hope this answers your question.

Best, Chris

You hit the nail on the head. Thank you!