Home

Annoying Outlook add-in error from Teams

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-575489%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAnnoying%20Outlook%20add-in%20error%20from%20Teams%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-575489%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAfter%20some%20of%20our%20users%20installed%20Teams%2C%20they%20started%20getting%20errors%20when%20restarting%20Outlook.%3C%2FP%3E%3CP%3EADX%20Loader%2C%20Error%20code%3A%200x80131022%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20know%20it%20is%20the%20Teams%20add-in%2C%20and%20we've%20tried%20various%20fixes%20to%20no%20avail.%20We%20can't%20see%20obvious%20differences%20between%20people%20who%20work%20and%20people%20who%20get%20error.%3C%2FP%3E%3CP%3EWonder%20if%20you%20could%20take%20a%20look%20at%20what%20we've%20tried%20and%20see%20if%20we've%20missed%20something%20obvious.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EEnvironment%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EMostly%20Win7.%20Users%20are%20not%20administrators%20on%20their%20machine.%3C%2FP%3E%3CP%3EExchange%20On%20Premise%20(2016).%3C%2FP%3E%3CP%3EOffice%20version%20most%20likely%201904%20though%20I%20can't%20verify%20the%20exact%20versions%20on%20all%20the%20users.Most%20are%20Monthly%20Channel.%3C%2FP%3E%3CP%3ETeams%20installed%20via%20the%20link%20on%20the%20main%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%3C%2FA%3E%20page%2C%20so%20I%20assume%20the%2064-bit%20version.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EWhat%20we've%20tried%3A%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EMaking%20sure%20they're%20on%20the%20latest%20Office%20ProPlus%20version%20and%20Teams%20version.%3C%2FP%3E%3CP%3EDisabling%20the%20Outlook%20add-in%20(next%20reboot%2C%20Teams%20puts%20it%20back%2C%20sometimes%20duplicating%20it)%3C%2FP%3E%3CP%3ERemoving%20the%20add-in%20(next%20reboot%2C%20it's%20back)%3C%2FP%3E%3CP%3EReg%20key%20edits%20-%20any%20changes%20we've%20tried%20from%20various%20internet%20forums%20(like%20changing%20.FastConnect%20to%20.Connect)%20are%20changed%20back%20to%20original%20values)%3C%2FP%3E%3CP%3EGiving%20users%20OWA%20access%20(most%20are%20blocked)%20-%20didn't%20help.%20Though%20they%20did%20like%20the%20ability%20to%20change%20their%20user%20icon%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EReinstalled%20Teams.%3C%2FP%3E%3CP%3ECleared%20every%20cache%20we%20could%20think%20of.%3C%2FP%3E%3CP%3EGeneral%20repair%20of%20Office%20365.%3C%2FP%3E%3CP%3EStarting%20Teams%20first%2C%20then%20Outlook.%3C%2FP%3E%3CP%3EUsing%20SARA%20-%20Microsoft's%20Support%20and%20Recovery%20Assistant%20-%20no%20errors%20found%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EWhat%20we%20haven't%20tried%20yet%3A%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EInstall%2032%20bit%20version%20of%20Teams.%3C%2FP%3E%3CP%3EInstalling%20%22Update%20for%20Universal%20C%20Runtime%20in%20Windows%22%26nbsp%3B%20that%20I've%20seen%20referenced%20for%20Win7%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe're%20about%20ready%20to%20put%20in%20a%20service%20call%2C%20but%20that%20is%20a%20true%20ordeal%2C%20this%20is%20an%20annoyance%20at%20the%20moment%2C%26nbsp%3B%20and%20I%20wanted%20to%20check%20first%20if%20someone%20sees%20something%20we're%20obviously%20missing.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-575489%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOutlook%20Add-In%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-767238%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Annoying%20Outlook%20add-in%20error%20from%20Teams%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-767238%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F189854%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Robin%20Nilsson%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20have%20exactly%20the%20same%20issue.%20And%20only%20with%201%20client%20so%20far.%20However%20the%20client%20has%20Windows%2010%20(1809)%20installed.%20We%20have%20tried%20all%20solutions%20you%20have%20mentioned.%20Also%20tried%20the%2032bit%20installer.%20Nothing%20helped.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EReally%20need%20a%20solutions%20for%20that%20bug.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Robin Nilsson
Super Contributor

After some of our users installed Teams, they started getting errors when restarting Outlook.

ADX Loader, Error code: 0x80131022

We know it is the Teams add-in, and we've tried various fixes to no avail. We can't see obvious differences between people who work and people who get error.

Wonder if you could take a look at what we've tried and see if we've missed something obvious.

 

Environment:

Mostly Win7. Users are not administrators on their machine.

Exchange On Premise (2016).

Office version most likely 1904 though I can't verify the exact versions on all the users.Most are Monthly Channel.

Teams installed via the link on the main https://teams.microsoft.com page, so I assume the 64-bit version.

 

What we've tried:

Making sure they're on the latest Office ProPlus version and Teams version.

Disabling the Outlook add-in (next reboot, Teams puts it back, sometimes duplicating it)

Removing the add-in (next reboot, it's back)

Reg key edits - any changes we've tried from various internet forums (like changing .FastConnect to .Connect) are changed back to original values)

Giving users OWA access (most are blocked) - didn't help. Though they did like the ability to change their user icon :)

Reinstalled Teams.

Cleared every cache we could think of.

General repair of Office 365.

Starting Teams first, then Outlook.

Using SARA - Microsoft's Support and Recovery Assistant - no errors found

 

What we haven't tried yet:

Install 32 bit version of Teams.

Installing "Update for Universal C Runtime in Windows"  that I've seen referenced for Win7

 

We're about ready to put in a service call, but that is a true ordeal, this is an annoyance at the moment,  and I wanted to check first if someone sees something we're obviously missing.

 

Thanks!

1 Reply
Highlighted

@Robin Nilsson 

 

We have exactly the same issue. And only with 1 client so far. However the client has Windows 10 (1809) installed. We have tried all solutions you have mentioned. Also tried the 32bit installer. Nothing helped.

Really need a solutions for that bug.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
21 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
13 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies