Home

Annoying Outlook add-in error from Teams

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-575489%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAnnoying%20Outlook%20add-in%20error%20from%20Teams%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-575489%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAfter%20some%20of%20our%20users%20installed%20Teams%2C%20they%20started%20getting%20errors%20when%20restarting%20Outlook.%3C%2FP%3E%3CP%3EADX%20Loader%2C%20Error%20code%3A%200x80131022%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20know%20it%20is%20the%20Teams%20add-in%2C%20and%20we've%20tried%20various%20fixes%20to%20no%20avail.%20We%20can't%20see%20obvious%20differences%20between%20people%20who%20work%20and%20people%20who%20get%20error.%3C%2FP%3E%3CP%3EWonder%20if%20you%20could%20take%20a%20look%20at%20what%20we've%20tried%20and%20see%20if%20we've%20missed%20something%20obvious.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EEnvironment%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EMostly%20Win7.%20Users%20are%20not%20administrators%20on%20their%20machine.%3C%2FP%3E%3CP%3EExchange%20On%20Premise%20(2016).%3C%2FP%3E%3CP%3EOffice%20version%20most%20likely%201904%20though%20I%20can't%20verify%20the%20exact%20versions%20on%20all%20the%20users.Most%20are%20Monthly%20Channel.%3C%2FP%3E%3CP%3ETeams%20installed%20via%20the%20link%20on%20the%20main%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%3C%2FA%3E%20page%2C%20so%20I%20assume%20the%2064-bit%20version.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EWhat%20we've%20tried%3A%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EMaking%20sure%20they're%20on%20the%20latest%20Office%20ProPlus%20version%20and%20Teams%20version.%3C%2FP%3E%3CP%3EDisabling%20the%20Outlook%20add-in%20(next%20reboot%2C%20Teams%20puts%20it%20back%2C%20sometimes%20duplicating%20it)%3C%2FP%3E%3CP%3ERemoving%20the%20add-in%20(next%20reboot%2C%20it's%20back)%3C%2FP%3E%3CP%3EReg%20key%20edits%20-%20any%20changes%20we've%20tried%20from%20various%20internet%20forums%20(like%20changing%20.FastConnect%20to%20.Connect)%20are%20changed%20back%20to%20original%20values)%3C%2FP%3E%3CP%3EGiving%20users%20OWA%20access%20(most%20are%20blocked)%20-%20didn't%20help.%20Though%20they%20did%20like%20the%20ability%20to%20change%20their%20user%20icon%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EReinstalled%20Teams.%3C%2FP%3E%3CP%3ECleared%20every%20cache%20we%20could%20think%20of.%3C%2FP%3E%3CP%3EGeneral%20repair%20of%20Office%20365.%3C%2FP%3E%3CP%3EStarting%20Teams%20first%2C%20then%20Outlook.%3C%2FP%3E%3CP%3EUsing%20SARA%20-%20Microsoft's%20Support%20and%20Recovery%20Assistant%20-%20no%20errors%20found%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EWhat%20we%20haven't%20tried%20yet%3A%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EInstall%2032%20bit%20version%20of%20Teams.%3C%2FP%3E%3CP%3EInstalling%20%22Update%20for%20Universal%20C%20Runtime%20in%20Windows%22%26nbsp%3B%20that%20I've%20seen%20referenced%20for%20Win7%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe're%20about%20ready%20to%20put%20in%20a%20service%20call%2C%20but%20that%20is%20a%20true%20ordeal%2C%20this%20is%20an%20annoyance%20at%20the%20moment%2C%26nbsp%3B%20and%20I%20wanted%20to%20check%20first%20if%20someone%20sees%20something%20we're%20obviously%20missing.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-575489%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOutlook%20Add-In%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-767238%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Annoying%20Outlook%20add-in%20error%20from%20Teams%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-767238%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F189854%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Robin%20Nilsson%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20have%20exactly%20the%20same%20issue.%20And%20only%20with%201%20client%20so%20far.%20However%20the%20client%20has%20Windows%2010%20(1809)%20installed.%20We%20have%20tried%20all%20solutions%20you%20have%20mentioned.%20Also%20tried%20the%2032bit%20installer.%20Nothing%20helped.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EReally%20need%20a%20solutions%20for%20that%20bug.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Robin Nilsson
Super Contributor

After some of our users installed Teams, they started getting errors when restarting Outlook.

ADX Loader, Error code: 0x80131022

We know it is the Teams add-in, and we've tried various fixes to no avail. We can't see obvious differences between people who work and people who get error.

Wonder if you could take a look at what we've tried and see if we've missed something obvious.

 

Environment:

Mostly Win7. Users are not administrators on their machine.

Exchange On Premise (2016).

Office version most likely 1904 though I can't verify the exact versions on all the users.Most are Monthly Channel.

Teams installed via the link on the main https://teams.microsoft.com page, so I assume the 64-bit version.

 

What we've tried:

Making sure they're on the latest Office ProPlus version and Teams version.

Disabling the Outlook add-in (next reboot, Teams puts it back, sometimes duplicating it)

Removing the add-in (next reboot, it's back)

Reg key edits - any changes we've tried from various internet forums (like changing .FastConnect to .Connect) are changed back to original values)

Giving users OWA access (most are blocked) - didn't help. Though they did like the ability to change their user icon :)

Reinstalled Teams.

Cleared every cache we could think of.

General repair of Office 365.

Starting Teams first, then Outlook.

Using SARA - Microsoft's Support and Recovery Assistant - no errors found

 

What we haven't tried yet:

Install 32 bit version of Teams.

Installing "Update for Universal C Runtime in Windows"  that I've seen referenced for Win7

 

We're about ready to put in a service call, but that is a true ordeal, this is an annoyance at the moment,  and I wanted to check first if someone sees something we're obviously missing.

 

Thanks!

1 Reply

@Robin Nilsson 

 

We have exactly the same issue. And only with 1 client so far. However the client has Windows 10 (1809) installed. We have tried all solutions you have mentioned. Also tried the 32bit installer. Nothing helped.

Really need a solutions for that bug.

Related Conversations
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
14 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
23 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies