SOLVED
Home

Active Directory Entry out-of-sync when creating new call queues

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-393073%22%20slang%3D%22en-US%22%3EActive%20Directory%20Entry%20out-of-sync%20when%20creating%20new%20call%20queues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-393073%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Guys%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20having%20a%20weird%20issue%20on%20multiple%20tenants.%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I'm%20creating%20Call%20Queues%20(both%20via%20PowerShell%20and%20via%20GUI)%2C%20I'm%20getting%20the%20error%20%22Active%20Directory%20Entry%20out-of-sync).%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20queues%20are%20created%20with%20the%20onmicrosoft-domain.%20Sometimes%20this%20happens%20after%20I%20successfully%20created%20around%205%20queues%2C%20sometimes%20it%20happens%20instantly.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20this%20happens%2C%20I'm%20also%20receiving%20the%20message%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%22Failed%20to%20save%20your%20call%20queue.%20If%20the%20problem%20continues%2C%20please%20contact%20Microsoft%20Customer%20Service%20and%20Support%22%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAfter%20waiting%201%20day%2C%20I'm%20again%20able%20to%20create%20queues%20without%20issues%20until%20this%20happens%20again.%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20having%20this%20issue%20on%20multiple%20tenants.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20ideas%20what%20is%20happening%20here%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-393073%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESettings%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-393740%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Active%20Directory%20Entry%20out-of-sync%20when%20creating%20new%20call%20queues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-393740%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F80266%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Ryan%20Steele%3C%2FA%3E%26nbsp%3BIt%20looks%20like%20this%20is%20the%20solution!%20Haven't%20used%20it%20yet%20when%20it%20starts%20to%20block%2C%20but%20the%20command%20seems%20to%20work.%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-393730%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Active%20Directory%20Entry%20out-of-sync%20when%20creating%20new%20call%20queues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-393730%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F80266%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Ryan%20Steele%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI'm%20going%20to%20check%20this%20upcoming%20friday%20to%20see%20if%20it%20solves%20the%20issue.%3C%2FP%3E%3CP%3EI'll%20come%20back%20to%20you%20with%20the%20result%20!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-393152%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Active%20Directory%20Entry%20out-of-sync%20when%20creating%20new%20call%20queues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-393152%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F299317%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Andreas_94-%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI've%20seen%20this%20as%20well.%20You%20may%20find%20that%20the%20issue%20is%20strictly%20cosmetic%20and%20does%20not%20affect%20the%20functionality%20of%20the%20call%20queue.%20I%20enquired%20with%20Office%20365%20support%20about%20this%20issue%20and%20was%20given%20the%20following%20PowerShell%20commands%20to%20run%20which%20may%20resolve%20the%20issue%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CH3%20id%3D%22toc-hId-1485098078%22%20id%3D%22toc-hId-1508339738%22%3EAuto%20Attendant%20out%20of%20sync%20error%3C%2FH3%3E%3CPRE%3E%24oaa%20%3D%20Get-CsOrganizationalAutoAttendant%20-PrimaryUri%20%22sip%3Aoaaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx%22%3CBR%20%2F%3ESet-CsOrganizationalAutoAttendant%20-Instance%20%24oaa%3C%2FPRE%3E%3CP%3EReplace%20the%20PrimaryURI%20with%20the%20one%20from%20the%20affected%20Auto%20Attendant.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CH3%20id%3D%22toc-hId--1067058883%22%20id%3D%22toc-hId--1043817223%22%3ECall%20Queue%20out%20of%20sync%20error%3C%2FH3%3E%3CPRE%3ESet-CsHuntGroup%20-PrimaryUri%20sip%3Ahg_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx%3C%2FPRE%3E%3CP%3EReplace%20the%20PrimaryURI%20with%20the%20one%20from%20affected%20Call%20Queue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Andreas_94-
New Contributor

Hi Guys

 

I'm having a weird issue on multiple tenants.

When I'm creating Call Queues (both via PowerShell and via GUI), I'm getting the error "Active Directory Entry out-of-sync).

The queues are created with the onmicrosoft-domain. Sometimes this happens after I successfully created around 5 queues, sometimes it happens instantly. 

When this happens, I'm also receiving the message:

 

"Failed to save your call queue. If the problem continues, please contact Microsoft Customer Service and Support"

 

After waiting 1 day, I'm again able to create queues without issues until this happens again.

I'm having this issue on multiple tenants. 

 

Any ideas what is happening here?

3 Replies
Solution

@Andreas_94- I've seen this as well. You may find that the issue is strictly cosmetic and does not affect the functionality of the call queue. I enquired with Office 365 support about this issue and was given the following PowerShell commands to run which may resolve the issue:

 

Auto Attendant out of sync error

$oaa = Get-CsOrganizationalAutoAttendant -PrimaryUri "sip:oaaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
Set-CsOrganizationalAutoAttendant -Instance $oaa

Replace the PrimaryURI with the one from the affected Auto Attendant.

 

Call Queue out of sync error

Set-CsHuntGroup -PrimaryUri sip:hg_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Replace the PrimaryURI with the one from affected Call Queue.

@Ryan Steele I'm going to check this upcoming friday to see if it solves the issue.

I'll come back to you with the result !

@Ryan Steele It looks like this is the solution! Haven't used it yet when it starts to block, but the command seems to work. Thanks!

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
22 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
13 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies