SOLVED
Home

AADSTS70001: Application {GUID} is disabled for Administrator of tenant

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-64124%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAADSTS70001%3A%20Application%20%7BGUID%7D%20is%20disabled%20for%20Administrator%20of%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-64124%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20created%20a%20new%20Office%20365%20Tenant%20that%20I%20have%20through%20the%20Office%20365%20Developer%20program.%20I%20have%205%20users%20licensed%20with%20the%20E3%20Developer%20SKU.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20visit%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%2F%3C%2FA%3E%20with%20non%20Office%20365%20Administrators%2C%20Teams%20works%20just%20fine.%20When%20I%20access%20Microsoft%20Teams%20with%20the%20ADministrator%20account%2C%20I%20get%20an%20error%20on%20from%20Azure%20AD%20on%20the%20sign%20in.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EAADSTS70001%3A%20Application%20'5e3ce6c0-2b1f-4285-8d4b-75ee78787346'%20is%20disabled.%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHas%20anyone%20experienced%20this%20before%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIn%20the%20Microsoft%20Teams%20administration%20page%2C%20Teams%20is%20enabled%20and%20I've%20confirmed%20licensing%20is%20applied%20correctly.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-64124%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAdministrator%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-201713%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AADSTS70001%3A%20Application%20%7BGUID%7D%20is%20disabled%20for%20Administrator%20of%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-201713%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAn%20old%20post%20but%20I%20just%20stumbled%20across%20this%20problem.%26nbsp%3B%20Clearing%20the%26nbsp%3Bbrowser%20history%20resolved%20it%20for%20me.%26nbsp%3B%20Not%20sure%20what%20caused%20it%20originally.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Deleted
Not applicable

I have created a new Office 365 Tenant that I have through the Office 365 Developer program. I have 5 users licensed with the E3 Developer SKU.

 

When I visit https://teams.microsoft.com/ with non Office 365 Administrators, Teams works just fine. When I access Microsoft Teams with the ADministrator account, I get an error on from Azure AD on the sign in.

 

AADSTS70001: Application '5e3ce6c0-2b1f-4285-8d4b-75ee78787346' is disabled.

 

Has anyone experienced this before?

 

In the Microsoft Teams administration page, Teams is enabled and I've confirmed licensing is applied correctly.

1 Reply
Solution

An old post but I just stumbled across this problem.  Clearing the browser history resolved it for me.  Not sure what caused it originally.