SOLVED
Home

AADSTS70001: Application {GUID} is disabled for Administrator of tenant

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-64124%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAADSTS70001%3A%20Application%20%7BGUID%7D%20is%20disabled%20for%20Administrator%20of%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-64124%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20created%20a%20new%20Office%20365%20Tenant%20that%20I%20have%20through%20the%20Office%20365%20Developer%20program.%20I%20have%205%20users%20licensed%20with%20the%20E3%20Developer%20SKU.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20visit%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fteams.microsoft.com%2F%3C%2FA%3E%20with%20non%20Office%20365%20Administrators%2C%20Teams%20works%20just%20fine.%20When%20I%20access%20Microsoft%20Teams%20with%20the%20ADministrator%20account%2C%20I%20get%20an%20error%20on%20from%20Azure%20AD%20on%20the%20sign%20in.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EAADSTS70001%3A%20Application%20'5e3ce6c0-2b1f-4285-8d4b-75ee78787346'%20is%20disabled.%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHas%20anyone%20experienced%20this%20before%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIn%20the%20Microsoft%20Teams%20administration%20page%2C%20Teams%20is%20enabled%20and%20I've%20confirmed%20licensing%20is%20applied%20correctly.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-64124%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAdministrator%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-201713%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20AADSTS70001%3A%20Application%20%7BGUID%7D%20is%20disabled%20for%20Administrator%20of%20tenant%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-201713%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAn%20old%20post%20but%20I%20just%20stumbled%20across%20this%20problem.%26nbsp%3B%20Clearing%20the%26nbsp%3Bbrowser%20history%20resolved%20it%20for%20me.%26nbsp%3B%20Not%20sure%20what%20caused%20it%20originally.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Deleted
Not applicable

I have created a new Office 365 Tenant that I have through the Office 365 Developer program. I have 5 users licensed with the E3 Developer SKU.

 

When I visit https://teams.microsoft.com/ with non Office 365 Administrators, Teams works just fine. When I access Microsoft Teams with the ADministrator account, I get an error on from Azure AD on the sign in.

 

AADSTS70001: Application '5e3ce6c0-2b1f-4285-8d4b-75ee78787346' is disabled.

 

Has anyone experienced this before?

 

In the Microsoft Teams administration page, Teams is enabled and I've confirmed licensing is applied correctly.

1 Reply
Solution

An old post but I just stumbled across this problem.  Clearing the browser history resolved it for me.  Not sure what caused it originally.  

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
16 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
11 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
Early preview of Microsoft Edge group policies
Sean Lyndersay in Discussions on
65 Replies