Home

managedDevice shutDown Action in Graph Explorer beta gives error "Bad Request" 400

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-553302%22%20slang%3D%22en-US%22%3EmanagedDevice%20shutDown%20Action%20in%20Graph%20Explorer%20beta%20gives%20error%20%22Bad%20Request%22%20400%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-553302%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWhen%20invoking%20the%20shutDown%20action%20via%20Graph%20Explorer%20beta%20the%20graph%20explorer%20returns%20an%20error%20%22bad%20request%22.%20Other%20actions%20like%20rebootNow%20and%20remoteLock%20seem%20to%20work%20fine.%20This%20has%20always%20been%20working%20before%20now%20suddenly%20this%20has%20stopped%20working.%20I%20have%20tested%20this%20in%202%20different%20tenants.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EshutDown%20is%20still%20documented%20so%20it%20should%20be%20working%20%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fgraph%2Fapi%2Fintune-devices-manageddevice-shutdown%3Fview%3Dgraph-rest-beta%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fgraph%2Fapi%2Fintune-devices-manageddevice-shutdown%3Fview%3Dgraph-rest-beta%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eso%20shutDown%20%3D%20FAIL%3C%2FP%3E%3CP%3Eand%20remoteLock%20%3D%20SUCCESS%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anybody%20experiences%20the%20same%20behaviour%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20feedback.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EP%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-553302%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EGraph%20API%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EIntune%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMobile%20Device%20Management%20(MDM)%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Peter Wuytack
Occasional Contributor

When invoking the shutDown action via Graph Explorer beta the graph explorer returns an error "bad request". Other actions like rebootNow and remoteLock seem to work fine. This has always been working before now suddenly this has stopped working. I have tested this in 2 different tenants.

 

shutDown is still documented so it should be working :

https://docs.microsoft.com/en-us/graph/api/intune-devices-manageddevice-shutdown?view=graph-rest-bet...

 

so shutDown = FAIL

and remoteLock = SUCCESS

 

Does anybody experiences the same behaviour?

 

Thanks for the feedback.

 

P

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
35 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
9 Replies