Home

M365 Win 10 E3 activation issue

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-341179%22%20slang%3D%22en-US%22%3EM365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-341179%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20have%20deployed%20M365%20in%20a%20hybrid%20environment.%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20we%20have%20problem%20to%20activate%20six%20computers%20with%20the%20Win%2010%20E3%20license.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20get%20this%20activation%20problem%3A%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20464px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F75784iBE30D39D7E6C8317%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22image.png%22%20title%3D%22image.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20language%20above%20is%20Swedish%2C%20but%20it%20says%20that%20the%20subscription%20is%20%3CSTRONG%3Eactive%3C%2FSTRONG%3E%2C%20but%20the%20activation%20has%20%3CSTRONG%3Enot%20been%20activated%3C%2FSTRONG%3E.%20The%20error%20code%20is%20%3CSTRONG%3E0x8007232b%3C%2FSTRONG%3E.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EFrom%20the%20beginning%20these%20six%20computers%20had%20Win%2010%20version%201709%20but%20they%20are%20now%20upgraded%20to%201803.%20They%20are%20all%20hybrid%20joined%20in%20Azure%20AD%20(with%20GPO).%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20read%20all%20the%20MS%20documentation%20(i.e.%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fdeploy-enterprise-licenses%23win-10-activated-subscription-active%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fdeploy-enterprise-licenses%23win-10-activated-subscription-active%3C%2FA%3E)%20but%20I%20can't%20find%20any%20solution.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20really%20appreciate%20if%20someone%20could%20help%20me%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EKind%20regards%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EPeter%20Holzinger%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-341179%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%2010%20Enterprise%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%201803%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-364502%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-364502%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20issue%20was%20that%20this%20computer%20was%20purchased%20with%20a%20Win%2010%20Home%20license.%20I've%20purchased%20a%20Pro-license%20and%20after%20that%20everything%20works%20fine.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%20all%20for%20your%20replies!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%2F%2FPeter%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-359875%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-359875%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EOption%201%26nbsp%3B%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EMicrosoft%20E3%2FE5%20needs%20Windows%2010%20Pro%20Licence%20on%20first%20to%20install%20Windows%2010%20Enterprise%2C%20if%20you%20didn't%20have%20W10Pro%20then%20you%20need%20to%20purchase%20and%20install%20that%20first.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EOption%202%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%22Cannot%20connect%20to%20server%22%20this%20sounds%20like%20it%20has%20registered%20a%20KMS%20instead%20of%20a%20MAK%20key.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESee%20if%20it%20is%20looking%20for%20a%20KMS%20Server%3A%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3EOpen%20CMD%20as%20an%20administrator.%26nbsp%3BAt%20the%20command%20prompt%2C%20type%20the%20following%20command%2C%20and%20then%20press%20ENTER%3A%20%3CSTRONG%3E%3CSPAN%20class%3D%22sbody-userinput%22%3Enslookup%20-type%3Dall%20_vlmcs._tcp%26gt%3Bkms.txt%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3EOpen%20the%20KMS.txt%20file%20that%20is%20generated%20by%20the%20command.%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%3CSTRONG%3EOption%203%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3ESometimes%20there%20are%20registration%20delays%20in%20validating%20licences%2C%20keep%20trying%20and%20also%20check%20to%20see%20if%20the%20client%20isn't%20being%20blocked%20by%20your%20firewall%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%3CSTRONG%3EOption%204%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3Ethe%20Microsoft%20E3%2FE5%20requires%20the%20PC%20to%20be%20Azure%20Joined%20and%20the%20user%20to%20have%20rights%20to%20join%20Azure%2C%20make%20sure%20the%20registered%20user%20has%20permission%20in%20AAD.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%3CSTRONG%3EOption%205%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3EMake%20sure%20the%20PC%20is%20up%20to%20date%20with%20the%20latest%20updates%20AAD%20has%20a%20minimum%20requirement%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3Eis%20updates%20fail%2C%20delete%20the%20Windows%20Update%20Cache%20and%20run%20this%20in%20elevated%20CMD%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%3CSPAN%3Ewuauclt.exe%20%2Fdetectnow%20%2Fupdatenow%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%20class%3D%22section-title%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358823%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358823%22%20slang%3D%22en-US%22%3EPlease%20disconnect%20me%20from%20Office365.%20I%20cannot%20do%20that%20myself.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-356184%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-356184%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20not%20really%20sure%20about%20this%20cause%20it%20needs%20a%20proper%20PRO%20license..%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-356177%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-356177%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20problem%2C%20sadly%2C%20still%20exists.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMore%20information%20about%20the%20situation.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20even%20try%20to%20activate%20with%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CPRE%3Ecscript.exe%20c%3A%5Cwindows%5Csystem32%5Cslmgr.vbs%20%2Fipk%20NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43%3C%2FPRE%3E%3CP%3EAnd%20also%20through%20the%20Settings%20-%20Activation%20(change%20product%20key).%20When%20I%20set%20the%20key%20as%20above%2C%20I%20get%20the%20following%20message%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%22%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EWe%20can't%20activate%20Windows%20on%20this%20device%20because%20we%20can't%20connect%20to%20your%20organisation's%20server.%20Make%20sure%20that%20you're%20connected%20to%20your%20organisation's%20network%20and%20try%20again.%20If%20you%20continue%20having%20problems%20with%20activation%2C%20contact%20your%20organisation's%20support%20person.%20Error%20code%3A%200x8007232b.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%22%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ENew%20information%20in%20this%20case%20is%20that%20the%20computer%20was%20bought%20with%20a%20Win%2010%20Home%20license.%20But%20I%20guess%20Win%2010%20E3%20%2F%20M365%20can%20handle%20it%20anyway%3F%20Or%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20no%20more%20ideas%20at%20the%20moment%2C%20maybe%20I%20shall%20try%20to%20reinstall%20the%20computer.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%2F%2FPeter%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352946%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352946%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYes!%20Do%20that!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%2F%20Adam%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352943%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352943%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EActually%20I'm%20not%20sure%2C%20I%20think%20they%20use%20the%20SamAccountName.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20can%20try%20that%20as%20well.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352941%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352941%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDo%20you%20login%20to%20the%20machine%20with%20the%20UPN%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352921%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352921%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20now%20turned%20off%20that%20setting%20through%20GPO%20(%22%3CSPAN%3EDo%20not%20connect%20to%20any%20Windows%20Update%20Internet%20locations%22).%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EThen%20I%20ran%20the%20manual%20activate%20script%20again.%20It%20says%20only%20%22Activating%20xxxx-xxx-xxx....%22%2C%20then%20nothing%20happends.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EThe%20status%20right%20now%20is%20that%20the%20%22watermark%22%20is%20gone%2C%20but%20in%20%3CSTRONG%3Esettings%20-%20activate%3C%2FSTRONG%3E%20it's%20still%20the%20same%20info.%20Error%20message%200x8007232B%20and%20info%20%22Windows%20is%20not%20activated%22.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3ESo%20sadyl%2C%20I%20don't%20think%20the%20problem%20i%20solved.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352457%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352457%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAlso%2C%20check%20the%20following%20GPO%3A%3CBR%20%2F%3E%E2%80%9CDo%20not%20connect%20to%20any%20Windows%20Update%20Internet%20locations%22%20this%20should%20be%20TURNED%20OFF!%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EAdam%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-352446%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-352446%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20problem%20is%20sadly%20not%20solved.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20tried%20to%20activate%20through%20the%20script%20at%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fwindows-10-enterprise-subscription-activation%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fwindows-10-enterprise-subscription-activation%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CPRE%3E%40echo%20off%0AFOR%20%2FF%20%22skip%3D1%22%20%25%25A%20IN%20('wmic%20path%20SoftwareLicensingService%20get%20OA3xOriginalProductKey')%20DO%20%20(%20%0ASET%20%22ProductKey%3D%25%25A%22%0Agoto%20InstallKey%0A)%0A%0A%3AInstallKey%0AIF%20%5B%25ProductKey%25%5D%3D%3D%5B%5D%20(%0Aecho%20No%20key%20present%0A)%20ELSE%20(%0Aecho%20Installing%20%25ProductKey%25%0Achangepk.exe%20%2FProductKey%20%25ProductKey%25%0A)%3C%2FPRE%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20nothing%20happened.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20guess%20it%20was%20that%20script%20you%20meant%2C%20Adam%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%2F%2FPeter%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-343044%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-343044%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGreat!%20Keep%20us%20posted!%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3ETrevlig%20helg!%3CBR%20%2F%3EAdam%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-343015%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-343015%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThanks%20for%20your%20reply!%20I%20will%20test%20it%20on%20Monday.%20I'll%20get%20back%20here%20with%20the%20result%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-341185%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-341185%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EPlease%20try%20to%20do%20a%20manual%20activation!%26nbsp%3B%20Read%20this%20document!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fwindows-10-enterprise-subscription-activation%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fwindows-10-enterprise-subscription-activation%3C%2FA%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%3EAdam%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-341183%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-341183%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EPlease%20try%20to%20do%20a%20manual%20activation!%26nbsp%3B%20Read%20this%20document!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fwindows-10-enterprise-subscription-activation%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows%2Fdeployment%2Fwindows-10-enterprise-subscription-activation%3C%2FA%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%3EAdam%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-773972%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20M365%20Win%2010%20E3%20activation%20issue%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-773972%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F50764%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Peter%20Holzinger%3C%2FA%3E-%20This%20was%20super%20helpful!%20We%20had%20a%20very%20similar%20issue.%20What%20ended%20up%20happening%20for%20us%2C%20was%20that%20the%20imaged%20machine%20was%20refurbished%20and%20the%20product%20key%20wasn't%20able%20to%20be%20queried%20via%20wmic%20due%20to%20the%20refurbishing%20process.%20To%20resolve%20it%2C%20we%20entered%20the%20product%20key%20manually%20based%20on%20what%20was%20on%20the%20sticker%20on%20the%20computer%20itself.%20After%20re-entering%20this%20key%20the%20Activation%20worked.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Peter Holzinger
Occasional Contributor

Hi!

 

We have deployed M365 in a hybrid environment.

But we have problem to activate six computers with the Win 10 E3 license. 

We get this activation problem: 

image.png

The language above is Swedish, but it says that the subscription is active, but the activation has not been activated. The error code is 0x8007232b.

 

From the beginning these six computers had Win 10 version 1709 but they are now upgraded to 1803. They are all hybrid joined in Azure AD (with GPO).

 

I've read all the MS documentation (i.e. https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/deploy-enterprise-licenses#win-10-activated-subs...) but I can't find any solution.

 

 

I really appreciate if someone could help me :)

 

Kind regards,

Peter Holzinger

16 Replies

Please try to do a manual activation!  Read this document!

 

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/windows-10-enterprise-subscription-activation

 

Adam

Please try to do a manual activation!  Read this document!

 

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/windows-10-enterprise-subscription-activation

 

Adam

Thanks for your reply! I will test it on Monday. I'll get back here with the result :)

Great! Keep us posted!

Trevlig helg!
Adam
Highlighted

Hi!

 

The problem is sadly not solved.

I tried to activate through the script at https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/windows-10-enterprise-subscription-activation

@echo off
FOR /F "skip=1" %%A IN ('wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey') DO  ( 
SET "ProductKey=%%A"
goto InstallKey
)

:InstallKey
IF [%ProductKey%]==[] (
echo No key present
) ELSE (
echo Installing %ProductKey%
changepk.exe /ProductKey %ProductKey%
)

 

But nothing happened.

 

I guess it was that script you meant, Adam?

 

//Peter

 

 

Also, check the following GPO:
“Do not connect to any Windows Update Internet locations" this should be TURNED OFF!

Adam

Hi!

 

I have now turned off that setting through GPO ("Do not connect to any Windows Update Internet locations").

Then I ran the manual activate script again. It says only "Activating xxxx-xxx-xxx....", then nothing happends.

 

The status right now is that the "watermark" is gone, but in settings - activate it's still the same info. Error message 0x8007232B and info "Windows is not activated".

 

So sadyl, I don't think the problem i solved.

 

Do you login to the machine with the UPN?

Actually I'm not sure, I think they use the SamAccountName. 

 

I can try that as well.

Yes! Do that!

 

/ Adam

Hi!

 

The problem, sadly, still exists.

 

More information about the situation.

I even try to activate with 

cscript.exe c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43

And also through the Settings - Activation (change product key). When I set the key as above, I get the following message:

"

We can't activate Windows on this device because we can't connect to your organisation's server. Make sure that you're connected to your organisation's network and try again. If you continue having problems with activation, contact your organisation's support person. Error code: 0x8007232b.

"

 

New information in this case is that the computer was bought with a Win 10 Home license. But I guess Win 10 E3 / M365 can handle it anyway? Or?

 

I have no more ideas at the moment, maybe I shall try to reinstall the computer.

 

//Peter

I'm not really sure about this cause it needs a proper PRO license..

Please disconnect me from Office365. I cannot do that myself.

Option 1 

Microsoft E3/E5 needs Windows 10 Pro Licence on first to install Windows 10 Enterprise, if you didn't have W10Pro then you need to purchase and install that first. 

 

Option 2

"Cannot connect to server" this sounds like it has registered a KMS instead of a MAK key. 

 

See if it is looking for a KMS Server:

Open CMD as an administrator. At the command prompt, type the following command, and then press ENTER: nslookup -type=all _vlmcs._tcp>kms.txt

Open the KMS.txt file that is generated by the command.

 

Option 3

Sometimes there are registration delays in validating licences, keep trying and also check to see if the client isn't being blocked by your firewall

 

Option 4

the Microsoft E3/E5 requires the PC to be Azure Joined and the user to have rights to join Azure, make sure the registered user has permission in AAD. 

 

Option 5

Make sure the PC is up to date with the latest updates AAD has a minimum requirement

is updates fail, delete the Windows Update Cache and run this in elevated CMD

wuauclt.exe /detectnow /updatenow

 

 

Hi!

 

My issue was that this computer was purchased with a Win 10 Home license. I've purchased a Pro-license and after that everything works fine.

 

Thank you all for your replies!

 

//Peter

@Peter Holzinger- This was super helpful! We had a very similar issue. What ended up happening for us, was that the imaged machine was refurbished and the product key wasn't able to be queried via wmic due to the refurbishing process. To resolve it, we entered the product key manually based on what was on the sticker on the computer itself. After re-entering this key the Activation worked.

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies