Home

Setting preferences for Office 365 ProPlus using the Office Customization Tool for Click-to-Run

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-517808%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESetting%20preferences%20for%20Office%20365%20ProPlus%20using%20the%20Office%20Customization%20Tool%20for%20Click-to-Run%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-517808%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20a%20newbie%20and%20non-technical%20and%20wondered%20if%20anyone%20could%20help%20%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20experiencing%20an%20issue%20with%20Excel%201904%20(released%2029%20Apr%2C%20I%20think)%20as%20described%20below.%26nbsp%3B%20I%20wondered%20if%20anyone%20else%20has%20similar%20and%20if%20any%20there%20are%20any%20suggested%20fixes%20or%20a%20workaround%20%3F%20I'm%20hoping%20it's%20a%20bug%20that%20will%20get%20addressed%20rather%20than%20intentional%20removal%20of%20this%20functionality.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20built%20a%20series%20of%20reports%20off%20a%20template%20with%20some%20Active%20X%20buttons%20and%20associated%20code%20to%20'one-click'%20sorting%20tables%20etc.%20The%20reports%20are%20deployed%20and%20used%20globally%20within%20a%20business.%20They've%20been%20working%20without%20issue%20since%20last%20year.%20But%20today%20the%20buttons%20stopped%20working.%20I%20checked%20and%20my%20PC%20has%20upgraded%20to%201904.%20When%20I%20ran%20the%20same%20test%2C%20using%20the%20same%20.xls%20file%20on%20another%20couple%20of%20PC's%20running%201903%2C%20they%20continue%20to%20function%20normally.%26nbsp%3B%20The%20observed%20issue%20in%201904%20is%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CUL%3E%3CLI%3EThe%20Security%20Warning%3A%20Enable%20Content%20banner%20is%20not%20presented%20(I%20have%20checked%2Ftested%20the%20obvious%20Trust%20Centre%20settings%20in%20various%20states%20and%20this%20is%20a%20consistent%20occurrence)%3C%2FLI%3E%3CLI%3EThe%20Active%20X%20-%20Option%20Buttons%20no%20longer%20function%3A%20(i)%20it%20is%20not%20possible%20to%20select%20any%20of%20the%20radio%20buttons%3B%20and%20(ii)%20when%20you%20click%20the%20mouse%20over%26nbsp%3B%20a%20button%20a%20copy%20of%20the%20button%20appears%20below%20and%20to%20the%20right%2C%20but%20the%20nothing%20else%20happens%20i.e.%20the%20intended%20function%20behind%20the%20button%20does%20not%20operate.%26nbsp%3B%3C%2FLI%3E%3C%2FUL%3E%3CP%3EI%20have%20raised%20this%20with%20Microsoft%20support%20but%20initially%20they%20said%20they%20don't%20support%20Active%20X%20implementations%20and%20then%2C%20when%20I%20sent%20videos%20of%20the%20above%20observations%20with%201903%20and%201904%2C%20they%20said%20I%20should%20post%20in%20the%20development%20community.%26nbsp%3B%20I%20appreciate%20more%20technical%20details%20may%20be%20needed%20but%20wasn't%20sure%20-%20so%20please%20just%20let%20me%20know%20if%20anything%20else%20is%20required%20and%20I'll%20post%20it.%26nbsp%3B%20Thanks%20in%20advance.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-517808%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExcel%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMacros%20and%20VBA%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-524435%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Setting%20preferences%20for%20Office%20365%20ProPlus%20using%20the%20Office%20Customization%20Tool%20for%20Click-to-Run%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-524435%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F332283%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40SteveUK99%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ENot%20sure%20on%20the%20Office%20Customisation%20Tool%20sorry%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EWe%20you%20go%20into%201904%20version%20have%20you%20checked%20this%20setting%3F%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F111915i0FAFE702E587D4CD%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22image.png%22%20title%3D%22image.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
SteveUK99
Occasional Visitor

I'm a newbie and non-technical and wondered if anyone could help ?

 

I'm experiencing an issue with Excel 1904 (released 29 Apr, I think) as described below.  I wondered if anyone else has similar and if any there are any suggested fixes or a workaround ? I'm hoping it's a bug that will get addressed rather than intentional removal of this functionality.

 

I have built a series of reports off a template with some Active X buttons and associated code to 'one-click' sorting tables etc. The reports are deployed and used globally within a business. They've been working without issue since last year. But today the buttons stopped working. I checked and my PC has upgraded to 1904. When I ran the same test, using the same .xls file on another couple of PC's running 1903, they continue to function normally.  The observed issue in 1904 is:

 

  • The Security Warning: Enable Content banner is not presented (I have checked/tested the obvious Trust Centre settings in various states and this is a consistent occurrence)
  • The Active X - Option Buttons no longer function: (i) it is not possible to select any of the radio buttons; and (ii) when you click the mouse over  a button a copy of the button appears below and to the right, but the nothing else happens i.e. the intended function behind the button does not operate. 

I have raised this with Microsoft support but initially they said they don't support Active X implementations and then, when I sent videos of the above observations with 1903 and 1904, they said I should post in the development community.  I appreciate more technical details may be needed but wasn't sure - so please just let me know if anything else is required and I'll post it.  Thanks in advance. 

1 Reply

@SteveUK99 

 

Not sure on the Office Customisation Tool sorry,

 

We you go into 1904 version have you checked this setting?

 

image.png

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
16 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
11 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies