Home

Excel could not get the source data for the PivotTable report from the disk

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-369818%22%20slang%3D%22en-US%22%3EExcel%20could%20not%20get%20the%20source%20data%20for%20the%20PivotTable%20report%20from%20the%20disk%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-369818%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20a%20spreadsheet%20with%20couple%20of%20pivots%20(around%207%20pivots)%20and%20have%20a%20slicer%20connecting%20to%20all%20pivots%20on%20top.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20when%20I%20open%20the%20excel%20the%20first%20time%20and%20try%20to%20click%20on%20something%20in%20the%20slicer%2C%20then%20I%20get%20the%20error%20-%20%22Excel%20could%20not%20get%20the%20source%20data%20for%20the%20PivotTable%20report%20from%20the%20disk%22.%20If%20I%20click%20again%20I%20get%20the%20second%20error%20-%26nbsp%3B%3CSPAN%3E%22This%20PivotTable%20Report%20is%20invalid.%20Try%20refreshing%20the%20data%20(On%20the%20Options%20tab%2C%20click%20Refresh.)%22.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIf%20I%20do%20refresh%20all%20the%20data%2C%20the%20issue%20is%20fixed%20and%20the%20slicer%20works%20fine.%20But%20the%20error%20occurs%20every%20time%20I%20open%20the%20sheet.%20Any%20tips%20on%20how%20to%20fix%20this%3F%20Thanks!%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-369818%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExcel%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EPivot%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Dee56
Occasional Visitor

I have a spreadsheet with couple of pivots (around 7 pivots) and have a slicer connecting to all pivots on top. 

 

But when I open the excel the first time and try to click on something in the slicer, then I get the error - "Excel could not get the source data for the PivotTable report from the disk". If I click again I get the second error - "This PivotTable Report is invalid. Try refreshing the data (On the Options tab, click Refresh.)". 

If I do refresh all the data, the issue is fixed and the slicer works fine. But the error occurs every time I open the sheet. Any tips on how to fix this? Thanks!

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies