Home

Excel could not get the source data for the PivotTable report from the disk

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-369818%22%20slang%3D%22en-US%22%3EExcel%20could%20not%20get%20the%20source%20data%20for%20the%20PivotTable%20report%20from%20the%20disk%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-369818%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20a%20spreadsheet%20with%20couple%20of%20pivots%20(around%207%20pivots)%20and%20have%20a%20slicer%20connecting%20to%20all%20pivots%20on%20top.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20when%20I%20open%20the%20excel%20the%20first%20time%20and%20try%20to%20click%20on%20something%20in%20the%20slicer%2C%20then%20I%20get%20the%20error%20-%20%22Excel%20could%20not%20get%20the%20source%20data%20for%20the%20PivotTable%20report%20from%20the%20disk%22.%20If%20I%20click%20again%20I%20get%20the%20second%20error%20-%26nbsp%3B%3CSPAN%3E%22This%20PivotTable%20Report%20is%20invalid.%20Try%20refreshing%20the%20data%20(On%20the%20Options%20tab%2C%20click%20Refresh.)%22.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIf%20I%20do%20refresh%20all%20the%20data%2C%20the%20issue%20is%20fixed%20and%20the%20slicer%20works%20fine.%20But%20the%20error%20occurs%20every%20time%20I%20open%20the%20sheet.%20Any%20tips%20on%20how%20to%20fix%20this%3F%20Thanks!%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-369818%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExcel%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EPivot%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Highlighted
Dee56
Occasional Visitor

I have a spreadsheet with couple of pivots (around 7 pivots) and have a slicer connecting to all pivots on top. 

 

But when I open the excel the first time and try to click on something in the slicer, then I get the error - "Excel could not get the source data for the PivotTable report from the disk". If I click again I get the second error - "This PivotTable Report is invalid. Try refreshing the data (On the Options tab, click Refresh.)". 

If I do refresh all the data, the issue is fixed and the slicer works fine. But the error occurs every time I open the sheet. Any tips on how to fix this? Thanks!

Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
23 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
14 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies