Home

#ExcelChampFI

Highlighted
Microsoft Excel
Microsoft

#ExcelChampFI

 

Nyt on ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua! Onko sinusta Suomen ensimmäiseksi Excel-mestariksi?

 

Microsoft järjestää syksyllä 2016 kaikkien aikojen ensimmäiset Excelin SM-kisat. Kilpailun voittaja on selvillä neljän jännittävän kierroksen jälkeen. Kolme finalistia kilpailee marraskuun 19. päivä Verkkokauppa.comin myymälässä Helsingin Jätkäsaaressa kasvotusten Excelin Suomen mestarin tittelistä sekä mahtavista palkinnoista: Pääpalkinto on Surface Pro 4 -tietokone, lisäksi jaetaan Verkkokauppa.comin lahjakortteja ja Lumia 950 -puhelimia Display Dock -telakalla varustettuna.

 

Suomen Excel-mestarin matka jatkuu keväällä 2017 verkon kautta järjestettäviin ensimmäisiin Excelin maailmanmestaruuskisoihin, jossa hän kohtaa muiden osallistuvien maiden hallitsevat mestarit. Maailmanmestari voittaa huiman palkinnon: Matkan Seattleen, Microsoftin päämajaan Redmondiin, jossa hän pääsee mm. tapaamaan Microsoft Excel -tuoteryhmän edustajia ja saa antaa omia ehdotuksiaan Excelin tuleviin versioihin. Olisi mahtavaa nähdä sinivalkoista väriä Microsoftin kampuksella!

 

Kilpailun aikataulu

 • 3.10.–9.10.2016: Testaa taitosi -kierros verkossa, jossa pääset kokeilemaan Excel-taitojasi ennen varsinaisia karsintakierroksia. Kierros avautuu 3.10. klo 2.00 ja sulkeutuu 9.10. klo 23.59.
 • 12.10.–22.10.2016: Puolivälieräkierros verkossa, jolta valitaan jatkoon kolme parasta kultakin alueelta; Etelä-Suomesta, Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta. Jokainen osallistuja voi vapaasti valita mitä aluetta hän kilpailussa edustaa. Kierros avautuu 12.10 klo 2.00 ja sulkeutuu 22.10. klo 23.59.
 • 26.10.–2.11.2016: Välieräkierros verkossa, jolta valitaan finaaliin paras edustamaan Etelä-Suomea, Keski-Suomea ja Pohjois-Suomea. Kierros avautuu 26.10. klo 2.00 ja sulkeutuu 2.11. klo 23.59.
 • 19.11.2016: Finaali Helsingin Verkkokauppa.comissa, jossa valitaan Excelin Suomen mestari 2016.
 • Helmikuu 2017: Excelin maailmanmestaruuskilpailujen lopputurnaus

 

Kilpailutehtävät

Jokaisella kilpailukierroksella osallistujat kilpailevat kolmessa lajissa:

 • Datanmurskausviesti: Tehtävissä pitää viedä viestikapula maaliin jäsentelemällä, hallitsemalla ja muokkaamalla laskentataulukon tietoja tehokkailla työkaluilla.
 • Rytminen kaaviovoimistelu: Tehtävissä pitää esittää tietoa visuaalisessa muodossa mahdollisimman luovasti. Tässä lajissa etsitään parhaita visuaalisia esityksiä ja taiteellista vaikutelmaa tuomariston arvioitavaksi.
 • Kaavapaini: Tehtävissä pitää vääntää voimakkaita kaavoja ja ottaa niskalenkki muuttuvaa tietoa sisältävistä ongelmista.

 

Kuinka ilmoittaudun mukaan?

Kilpailuun voi ilmoittautua ja osallistua puolivälieräkierroksen loppuun saakka (22.10.2016).

Näin ilmoittaudut kilpailuun:

 1. Klikkaa tämän sivun (http://aka.ms/ExcelChampFI) oikeassa yläreunassa olevaa ”Sign in” -painiketta ja kirjaudu yhteisöpalveluun (katso alla oleva kuva). Osallistuminen edellyttää maksutonta Microsoft-tiliä, jonka voit perustaa valitsemallasi sähköpostiosoitteella tai luomalla uuden sähköpostitilin (katso ohje).

   

   

 2. Tykkää kirjautumisen jälkeen tästä julkaisusta (http://aka.ms/ExcelChampFI) painamalla alla olevaa peukkua (katso kuva alla). Ja siinä kaikki!
  Julkaisusta 1.10. mennessä tykänneet saavat vielä sähköpostitse ilmoituksen, kun kilpailukysymykset ovat saatavilla tällä yhteisösivulla.

   

   

 

Mitä seuraavaksi?

 

Verkkokilpailukierrokset:

 1. Kun tehtävät sisältävä Excel-työkirja on julkaistu tällä sivulla, lataa se tietokoneellesi.
 2. Ratkaise tehtävät omalla tietokoneellasi ja tallenna työkirja.
 3. Lähetä lopulliset kilpailuvastauksesi sisältävä Excel-työkirja sähköpostin liitteenä tuomariston arvosteltavaksi. Löydät vastaussähköpostiosoitteen tehtävät sisältävästä Excel-työkirjasta.

 

Lisäpisteitä on mahdollista saada julkaisemalla kuva tai ruutukaappaus rytmisen kaavavoimistelun ratkaisustasi tähän keskusteluun. Pieni osa lopullisesta pistemäärästäsi määräytyy julkaisusi saamien tykkäysten perusteella.

 

Kilpailusuoritukset arvioidaan kolmessa kilpailulajissa suoriutumisen perusteella seuraavasti: Datanmurskausviesti (35 %), rytminen kaaviovoimistelu (30 %, josta 25 % tulee tuomariston pisteytyksestä ja 5 % tykkäyksistä Excel-yhteisösivustolla), kaavapaini (35 %). Mahdollisissa tasatilanteissa lisäpisteitä voi saada kilpailuvastausten nopeasta lähettämisestä ja aikaisempien karsintakierrosten suorituksista.

 

Finaalin kilpailulajit ovat samat, mutta jokaisen kysymyksen pisteytyksessä huomioidaan nyt myös siihen käytetty aika. Nopeus on siis valttia! Sosiaalinen osallistuminen (julkaisujen tykkäyksen Excel-yhteisösivustolla) ei vaikuta finaalisuorituksen arviointiin.

 

Voit tutustua kilpailuun ja sen sääntöihin tarkemmin Ääni-blogin kisasivustolla: https://aka.ms/excelsm

 

Osallistumiskelpoisuus

Tämä kilpailu on avoinna Suomessa asuville henkilöille lukuun ottamatta Microsoft Oy:n, sen tytäryhtiöiden tai sen käyttämien mainostoimistojen työntekijöitä tai heidän perheenjäseniään (mukaan lukien puoliso, vanhemmat, sisarukset, lapset tai samassa taloudessa asuvat henkilöt) tai kaikkia muita henkilöitä, jotka ovat työssään yhteydessä tämän kilpailun järjestämiseen mukaan lukien Verkkokauppa.com Oyj:n ja Onsight Helsinki Oy:n työntekijät. Osallistuminen edellyttää vähintään 18 vuoden ikää. Microsoft varaa oikeuden varmistaa osallistujien osallistumisoikeuden kilpailuun ja tarkistaa heidän henkilöllisyytensä. Jokainen osallistuja voi lähettää yhden (1) kilpailuvastauksen, jonka jälkeen lähetetyt kilpailuvastaukset hylätään.

 

Oletko Excel-fani? Innostuitko kilpailusta? Osallistu ja testaa, olisitko sinä ensimmäinen Excelin Suomen mestari.

 

Jos haluat olla yhteydessä ja oppia toisilta Excel-faneilta Suomesta tai ympäri maailmaa, liity mukaan kansainväliseen Excel-yhteisöön menemällä osoitteeseen http://aka.ms/xlcommunity ja kilkkaamalla oikeassa yläreunassa olevaa ”Join”-painiketta ja rekisteröidy yhteisöön.

 

Onnea kisaan ja nähdään finaalissa!

 

205 Replies

Re: #ExcelChampFI

Minkä Excel-version tarvitsen kisassa?

Microsoft Excel on ollut markkinoilla jo yli 30 vuoden ajan ja siitä julkaistu useita eri versioita. Excelin SM-kisoihin osallistuaksesi tarvitset vähintään Excel 2010 -version. Suositeltavaa on käyttää Excel 2016 -versiota, joka on käytössä myös suuressa finaalissa. Kysymykset vaikeutuvat kierros kierrokselta ja menestyäksesi tarvitset Excelin kehittyneempiä ominaisuuksia. Jos käytät Excel 2010 tai Excel 2013 -versiota, niin varmista, että sinulla asennettuna tarvittavat apuohjelmat.

Jos käytössäsi on Excel 2010, asenna nämä apuohjelmat:

Jos käytössäsi on Excel 2013, asenna nämä apuohjelmat:

Jos sen sijaan käytät Excel 2016 -versiota, nämä apuohjelmat sisältyvät Exceliin ja et tarvitse asentaa mitään ylimääräistä.

Jos sinulla ei ole mitään ylläolevista Excel-versiosta niin voit kokeilla maksutta Office 365:n mukana tulevaa uusinta Excel 2016 -sovellusta ja kaikkia muita uusia Office 2016 -sovelluksia kuukauden ajan tästä.

Re: #ExcelChampFI

Testaa taitosi -kierros on nyt alkanut!

Klikkaa lataa-painiketta tämän julkaisun lopussa ladataksesi tehtävät sisältävän Excel-työkirjan ja testaa Excel-taitojasi ennen varsinaisia karsintakierroksia.

 

 

Tarkemmat ohjeet tehtävien tekoon ja vastausten palauttamiseen ovat työkirjassa.

 

Onnea kisaan! #ExcelFI

Re: #ExcelChampFI

Olympics.png

Re: #ExcelChampFI

Olympialaiset.JPGModerinien Olympialaisten kehitys koko maailman tapahtumaksi

Re: #ExcelChampFI

Graphs.jpg

Re: #ExcelChampFI

ExcelChampFI-Rnd1.jpg

Re: #ExcelChampFI

Capture.JPG

Re: #ExcelChampFI

Olympics chart2.png

Re: #ExcelChampFI

olympialaiset.png

Re: #ExcelChampFI

Näyttökuva 2016-10-03 kello 16.05.44.png

 

 

Re: #ExcelChampFI

olumpppppialaiset.jpg

Kiitos, että yrititte pysyä hereillä kalvosulkeisten aikana!

Re: #ExcelChampFI

Olympic_Games_JT_.png

Re: #ExcelChampFI

Olympics.JPG

Re: #ExcelChampFI

olympialaisten kehitys.PNG

Re: #ExcelChampFI

Week1 chart.png

Re: #ExcelChampFI

Picture1.png



Olympialaiset graafi.PNG

 

 

Re: #ExcelChampFI

Excel SM alkukarsinnat T02.jpg

 

 

Re: #ExcelChampFI

 

Teht 1.JPG

Re: #ExcelChampFI

olympialaiset.jpg

 

 

Re: #ExcelChampFI

Chart.jpg

Re: #ExcelChampFI

Pic 2.JPGPic 1.JPG

Re: #ExcelChampFI

 

Excel-SM tehtävä 1 v2.png

Re: #ExcelChampFI

Kiitos tiedosta. Hankin kilpailua varten Office 365 -tilauksen ja asensin Office 2016:n. Power Pivot-toiminnallisuus näyttää kuitenkin puuttuvan Excel 2016:sta. Miten saan sen käyttööni? File->Options->Advanced->Data -kohdasta sitä ei löydy.

Re: #ExcelChampFI

ExcelChampFI.PNG

Re: #ExcelChampFI

excel.PNG

Re: #ExcelChampFI

The History of The Olympics.PNG

Re: #ExcelChampFI

ExcelChampFI_Round1_Graphs_Määttä_Antti.png

Re: #ExcelChampFI

Olympics.JPG

Re: #ExcelChampFI

Games 1896-2012.png

Re: #ExcelChampFI

Capture.PNGEvolution of the Olympic Games

Re: #ExcelChampFI

chart.png

Re: #ExcelChampFI

Kun/jos tähän tulee vastausta niin minuakin kiinnostaa...

Re: #ExcelChampFI

Näyttökuva 2016-10-06 kello 13.15.39.png

Re: #ExcelChampFI

En 2016:sta tiedä, mutta 2013:ssa löytyy:
File -> Options -> Add-Ins -> COM-Add-ins
Sieltä sitten täpät kohdilleen.

Re: #ExcelChampFI

 

 

 

jonasbroo.jpg

 

Re: #ExcelChampFI

Kaaviovoimistelu.JPG

Re: #ExcelChampFI

Samasta paikasta löytyy 2016 excelissäkin.

Re: #ExcelChampFI

olympics.png

Re: #ExcelChampFI

 

excelchampfi.PNG

Re: #ExcelChampFI

Pitäisikö tämän siis toimia Office 2010:llä. En pääse oikein alkuun kun Excel sanoo

"Your workbook is currently in protected mode. PowerPivot cannot be opened in protected mode"

Ja unprotect napin painaminen kysyy luonnollisesti salasanaa. 

Re: #ExcelChampFI

"En 2016:sta tiedä, mutta 2013:ssa löytyy:
File -> Options -> Add-Ins -> COM-Add-ins
Sieltä sitten täpät kohdilleen."

 

Paikka kyllä on löytynyt, mutta PowerPivottia ei....

Edelleen se Office 365 Home, missä mahtaa syy olla?

Re: #ExcelChampFI

mitalitytöt.jpg

Re: #ExcelChampFI

käppy.jpg

Re: #ExcelChampFI

Home versio ei nähtävästi sisälläkään PowerPivottia. Esim. täällä lisätietoja:http://www.powerpivotpro.com/2015/10/what-versions-of-office-2016-contain-power-pivot/

Re: #ExcelChampFI

Olympialaiset.jpg

Re: #ExcelChampFI

Olympics.png

Re: #ExcelChampFI

OlympicGames.PNG

Related Conversations
Copy/paste no longer working in Excel
Jon Firooz in Excel on
44 Replies
EXCEL DO NOT SHOW GRAPH MAP CHART
Mark 777 in Excel on
47 Replies
Split data from one column into two columns
Jonni Anderson in Excel on
6 Replies
align decimals in a column
Jonni Anderson in Excel on
15 Replies
Excel Compare Data
Arnold Lopez in Excel on
12 Replies
blink a cell
Lorenzo Kim in Excel on
12 Replies